Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Befejeződött a sárvári városközpont felújítása

Több mint háromszáz millió forintos beruházással újult meg Sárvár központja.

Több mint háromszáz millió forintos beruházással újult meg Sárvár központja, melyet ünnepélyes keretek között szerdán avatott fel V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és Kondora István, a város polgármestere.

A Nyugat-dunántúli Regionális Opratív Program keretében 85 százalékban támogatott fejlesztésnek köszönhetően felújították a Nádasdy-vár előtti parkolókat, a várkerület és a Rákóczi utca járdáit egészen a gyógyfürdőig.

A új kandelábereket telepítettek, valamint az egész városközpontra kiterjedő ingyenes vezeték nélküli internet elérést tettek lehetővé.
Az építés másfél év alatt két ütemben zajlott le, először a vár előtti járdák akadálymentesítése, a várpark gyalogösvényeinek felújítása történt meg, majd a zöldterületek megújítása került sorra, amelynek során 180 darab lombos fát és több száz cserjét ültettek.

V. Németh Zsolt ünnepi beszédében Sárvárnak azt a jó értelemben vett "kétarcúságát" hangsúlyozta, amellyel a város egyaránt magához szorítja a múlta és a jövőt. Szavai szerint a múltat az a Nádasdy-vár, a jövőt pedig az a gyógy- és wellness fürdő jelképezi a legjobban, amelyet az új sétány a valóságban is összeköt.

Kondora István polgármester a város lakosságát arra kérte, legyenek jó gazdái az elkészült beruházásnak, és jó házigazdái azoknak a fürdővendégeknek, turistáknak akik Sárvárra érkeznek.
Egy újabb lépést tettünk annak a célnak a megvalósulásáért, hogy Sárvár az a polgári hangulatú igazi fürdőváros legyen, amelyet szeretnénk, és amely megkerülhetetlen pont európai fürdők térképén - hangoztatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tüzet kértek: Hárman vertek meg egy fiút Ivánban

Három iváni férfi bántalmazott egy 17 éves helybélit kedden este a Rózsa utca sarkánál. A rendőrség… Tovább olvasom