Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Bántalmazás miatt ítéltek el egy tatabányai és egy oroszlányi rendőrt

Két rendőri túlkapást is tárgyalt csütörtökön a Győri Ítélőtáblán ugyanaz a tanács, az egyik Tatabányán, a másik Oroszlányban történt.

A hivatali eljárásban elkövetett bántalmazásért egy pénzbüntetést és felfüggesztett börtönt ˝osztott ki˝ a bíróság.

Az egyik ügyben három járőr szerepelt, közülük kettőt felmentettek – azért vádolta meg őket a főügyészség, mert kollégájuknak úgymond „pszichikai segélyt" nyújtottak passzív jelenlétükkel. A bíróság szerint azonban nem lehet bizonyítani, hogy bármiféle erősítést adtak volna az erőszakoskodó H. Lászlónak, akivel együtt kergették a sértettet. A pórul járt férfit lopás gyanújával vették őrizetbe, az intézkedő rendőr beismert ügyetlensége folytán azonban előrebilincselt kézzel megszökött. Hárman utánaeredtek, a hibázó H. László elgáncsolta, rátérdelt és pofozta. Ekkor értek oda ketten, felállították a szökevényt, akit ezután falhoz kent, lefejelt és gyomron vágott az indulatos rendőr.

Dr. Nagy Zoltán tanácsa helybenhagyta az elsőfokú döntést és 2 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte H. Lászlót, akinek további szolgálatáról a rendőrség dönt. A jogszabály szerint a próbaidő alatt is büntetett előéletűnek számít és nem lehet rendőr. Nem úgy, mint a másik elítélt, akit nem is kell felfüggeszteni, mert nem börtönt, csak pénzbüntetést szabott ki rá az ítélőtábla. Az oroszlányi járőr szintén az intézkedés során okozott indokolatlan sérülést egy férfinek, akinek apját igazoltatta eredetileg. A megállított autó kesztyűtartójából kivillant egy vipera – a hírhedt kézifegyver. Ezt E. Péter elkobozta és jelezte, hogy szabálysértési bejelentést tesz miatta. Erre a sofőr fia pattant ki az autóból azzal, hogy régi iskolatársa a rendőrnek, majd ő elintézi. Arra kérte, felejtse el a dolgot és adja vissza a tiltott fegyvert. A rendőr azonban nem akart a diákévekről nosztalgiázni: ˝szálljon vissza a gépjárműbe!˝ – ez volt a válasz. Még egy férfi szállt ki és E. Péter az intézkedést zavarókat is igazoltatni akarta, az iskolatárs azonban közölte: nincs nála semmilyen irat. A járőr erre vele szemben kezdett intézkedni, s hogy előállíthassa, rátette a bilincset az egyik kezére. Eközben azonban – talán a fenyegetettségtől fűtve, mindenesetre menthetetlenül – kirúgta a sértett lábát, aki fejjel előreesett. Ezután pedig a másik kéz bilincseléséhez látott, durván és szakszerűtlenül, mivel nem a csuklónál, hanem két ujjnál fogva húzta a sértett kezét, akinek ezért a kisujja eltört.

Az ügyész súlyosítást kért, de E. Pétert végül jogerősen 160 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Győri Ítélőtábla.

Olvasóink írták

  • 3. topgun 2011. február 25. 14:59
    „Moldova György Bűn az élet című Rendőrökről készült riportkönyvében nyilatkozta Tonhauser László: "Aki a Rendőrre kezet emel annak minimum el kell törni a kezét "...És egy link... Amerikában így részesítik elsősegélyben a Rendőrt elgázolni szándékozó sofőrt... http://www.youtube.com/watch?v=kfdkC2lr064”
  • 2. GabeszI 2011. február 24. 21:28
    „Gondolom cigókról van szó. Azoknak vannak ilyen erős jogaik. Remélem, hogy eljő az idő és nem lesz lassan rendőr és azt, aki ilyen ítéleteket hoz, minden másnap ki fogják rabolni, elviszik a kertből a zöldséget, gyümölcsöt és hetente egyszer meg is verik. Oszt majd tán emlékezni fog arra, hogy mit is csinált.”
  • 1. kolombela 2011. február 24. 20:51
    „Biztos MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROKat igazoltattak, az pedig még rasszizmus is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oroszlányi rablókat ítéltek el

Két fiatalember fejenként hét és fél év börtönt kapott egy oroszlányi élelmiszerbolt kirablásáért, illetve az eladó bántalmazásáért. Tovább olvasom