Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Balesetveszélyes a Barlangszínház

Műszaki, biztonsági gondok miatt a Pro Kultúra kft. augusztustól nem üzemelteti a fertőrákosi Barlangszínházat, a kőfejtő külső helyszínei ugyanakkor továbbra is látogathatók, ingyen. Ősszel már a felújítás megkezdődik.
Augusztus elsejétől ingyenesen látogatható a kőfejtő, sőt, a parkolásért sem kell fizetniük a látogatóknak – döntött Fertőrákos képviselő-testülete.
Mindennek oka – tudtuk meg Baltigh Márta polgármestertől –, hogy a Barlangszínházat üzemeltető Pro Kultúra kft. elsejétől zárva tartja a barlangot. A településen úgy gondolják, ha a barlangba nem is jut be a turista, a kőfejtő külső helyszíne ettől még érdekes, ám úgy tisztességes, ha ennek megtekintéséért nem kérnek pénzt.

A kőfejtő a fertőrákosi önkormányzat kezelésében van, a Barlangszínházat viszont a soproni önkormányzat tulajdonában lévő Pro Kultúra Sopron Kft. üzemelteti.

– Nem zárjuk be a barlangot, ez így nem igaz! – pontosít Nyerges Ferenc, a Pro Kultúra ügyvezetője, aki szerint a megfogalmazás így helyes: átmenetileg nem üzemeltetik a Barlangszínházat.

A bányakapitányság ugyanis balesetveszélyesnek nyilvánította a barlang egyes részeit. Mint megtudtuk, elrozsdásodott a mennyezetet védő hálós biztosítás, elöregedtek a lépcsők korlátjai. A bányakapitányság állagmegóvási terv benyújtására kötelezte Sopron önkormányzatát, ami meg is történt. Hamarosan azonban uniós forrásból megkezdődik a Barlangszínház teljes felújítása és korszerűsítése, amelynek során nemcsak szebb, biztonságosabb is lesz az egykori kőfejtő, ami tíz éve a világörökség része.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veres András megyéspüspököt 25 éve szentelték pappá

Pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából mutat be szentmisét Veres András megyéspüspök július… Tovább olvasom