Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 22°C Még több cikk.

Balatonföldvár: Windows Optimist Európa-bajnokság

Több mint 250 vitorlázót vár a rendező Spartacus VE a június 29. és július 7. között Balatonföldváron sorra kerülő Windows Optimist Európa-bajnokságra.
 
Gáborjáni-Szabó Gábor, a Spartacus elnöke az esemény szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a májusi Repülőhollandi-világbajnokság után még nagyobb feladat vár a klubra. Egyrészt nagyobb létszámmal kell foglalkozniuk, másrészt 11-15 éves gyerekekről van szó, akikről egész nap gondoskodni kell. A rendezés sikerére azonban biztosíték lehet, hogy a kilencszeres Repülőhollandi-világbajnok Majthényi Szabolcs a szervező bizottság vezetője.

Nyílt Európa-bajnokságról van szó, ezért öt földrész 40 országának versenyzőit várják a Balatonra. Magyarország a rendező jogán két csapatot indíthat, amely 4-4 fiú és 2-2 lány vitorlázót jelent.

Papp István, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója, egyben a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) elnökségi tagja elmondta, névadó szponzorként az anyagiakon túl azzal is segítik a hazai utánpótlást, hogy a Magyar Vitorlás Akadémia keretein belül oktatólaborokat alakítanak ki. A vitorlázók számára különböző alkalmazásokat fejlesztettek ki, így tájékozódhatnak a kikötői információkról, a vitorlás időjárásról, valamint jótékony célú felajánlást tehetnek az utánpótláskorú versenyzők támogatására.

Kollár Lajos, az MVSZ májusban megválasztott új elnöke kiemelte, hogy a 2013-as év sportdiplomáciai szempontból különösen sikeresnek tekinthető:
"Túl vagyunk a Repülőhollandi-világbajnokságon, előttünk áll az Optimist Eb, a Laser világ- és Európa-bajnokság, a Finndingi Masters Európa Kupa, a Soling vb és a Laser Európa Kupa" - hangsúlyozta az MVSZ elnöke.

Holovits Huba, Balatonföldvár polgármestere jelezte, hogy a város egymillió forinttal támogatja az Eb-t és a rendezésben is jelentős segítséget nyújt.
A versenyvitorlázás alapjainak számító Optimist 2,31 méter hosszú és 1,13 méter széles, mindössze 35 kilogramm. Népszerűségére jellemző, hogy több mint 100 országban körülbelül 150 ezer hajót tartanak nyilván.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Galileiről és a holdrakétáról a bakonybéli Pannon Csillagdában

Galilei távcsövéről, a holdrakétáról és az univerzum számos titkáról hallhatnak, akik részt vesznek… Tovább olvasom