Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Bakonypéterd majdnem kétszázmilliót nyert pályázatokon

Tavaly elkészült két emlékmű és a sportpark, de az igazán nagy beruházás, a csatornázás és a vele összefüggő munkasorozat csak idén kezdődik el.
Bakonypéterd rendkívül sikeres évet zárt 2017-ben, a Bakonyalján fekvő község sikeres beruházások sorába vágott bele. A kivitelezések idén valósulnak meg.

A legjelentősebb beruházás az egyedi szennyvízkezelési projekt megvalósítása, a Vidékfejlesztési Program keretében négy, egyenként 50 lóerős egyedi szennyvíztisztító berendezés alkotta telep, valamint gravitációs csatornahálózat épül ki a faluban. A teljes beruházás összege 216 millió forint, melyhez 155 millió forintot nyertek. A hiányzó 70 millió az önkormányzat, valamint a lakosság hozzájárulásából jön össze. „A közbeszerzési eljárás megindult, valószínűleg februárban megkötjük a szerződéseket. Terveink szerint április vagy május környékén kezdődhet a kivitelezés – vázolta a helyzetet Bolla Tünde polgármester. – Az üzembe helyezés egy év múlva várható."
 
Bolla Tünde polgármester mögött az önkormányzat épülete látható, már új ablakokkal.
Bolla Tünde polgármester mögött az önkormányzat épülete látható, már új ablakokkal.


Tavaly a falu két emlékművet is avatott. Október 23-án adták át az ’56-os hősök emlékének szentelt Büszkeségpontot. A munka összegét, a hárommillió forintot a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kiírásán nyerték el. Az I. világháborús emlékmű mintegy félmillió forintból szépült meg. A felújítás gondolata régi téma, a kellő összeget szintén a közalapítvány pályázatán nyerte az önkormányzat.

A kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseire kiírt pályázaton 750 ezer forintot nyert a falu, melyből a tervek szerint a Kossuth utca teljes padkafelújítását finanszírozzák. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül az önkormányzat 20,06 millió forintot nyert az önkormányzati épület energetikai korszerűsítésére és akadálymentesítésre. A nyílászárókat már kicserélték.
 
Az I. világháborús emlékmű felújítása régóta tervben volt, most sikerült.
Az I. világháborús emlékmű felújítása régóta tervben volt, most sikerült.


Decemberben a Bornát-ér felett átívelő, az özönvízszerű esőzések következtében meglazult híd rendbetételére sikeres vis maior pályázatot nyújtottak be. A felújítás összege megközelítőleg 4,7 millió forint. Ezt a munkát akkor kezdik el, amikor a Bornát-ér medrében a víz visszahúzódik.

A Nemzeti Szabadidős, Egészség Sportpark Program keretében nyert sportparkberuházás már megvalósult, mintegy 5 millió forintból, a Nemzeti Sportközpontok 100 százalékos támogatásával. Külterületi utak fejlesztésére a szomszédos Románd településsel konzorciumban benyújtott pályázaton együtt 10,9 millió forintot kaptak, ez a beruházás a hozzárakott önerővel együtt 12,25 millió forintból indulhat el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mozgáskorlátozott még az akadálymentesített helyen is kerül

Győrben a középületeknek mintegy fele akadálymentes a mozgáskorlátozottak szerint, s ezzel még… Tovább olvasom