Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Az osztrák munkahely ritmusát kell felvenni

,,Megszakadni nem kell, precízen kell dolgozni. Jól osztják be erejüket a munkások Ausztriában: egyenletes tempóban dolgoznak, ha frissek, se kapkodnak. Ez a fontos és az, hogy együtt kell működni a többiekkel" - állítja a gépkezelő.
– Tizenöt évig dolgoztam itthon. Nem állt szándékomban külföldön keresni munkát, mert a pénzemre Magyarországon se panaszkodhattam. A kereset mellett azonban az is számít, hogyan viszonyulnak az emberhez a munkahelyén, milyen állapotok, hangulat veszi körül az országban. S az is, hogy mennyire érzi leértékelve magát az ember – mondta el olvasónk, aki már három éve dolgozik Ausztriában gépkezelőként. Kiszámíthatóság és biztonság – ezt a két szót mondta először, amikor a külföldi munka előnyéről kérdeztük. Munkaadója többféleképp is érezteti vele, hogy számít rá és ez a fajta megbecsülés számára fontos. Például azt is felajánlották neki, hogy a gyár részvényeiből kaphat, így pedig a haszonból is részesülhet. Még inkább úgy érezheti ő is és a főnöke is, hogy közösek a céljaik.

Nemzetközi porondon

Nemcsak a törvényi előírásokat tartják be a munkahelyén, olyan juttatásokat is adnak, amiket nem lenne kötelező. Mindez szerinte abból fakad, hogy belátták: akkor jó egy cégnek, ha az embereinek is. Nagy hangsúlyt fektetnek az üzemben a dolgozói elégedettségre. Úgy tűnik, megéri, mert nemcsak jó foglalkoztatóként kapott elismeréseket a cég, termékeit is világszínvonalúnak tartják, világszerte keresettek. Persze azt is megjegyezte olvasónk, hogy nem minden vállalkozás van ennyire a nemzetközi porondon.

Náluk sokféle nemzethez tartozó emberek dolgoznak együtt, így egy magyarról sem az jut először az eszükbe, hogy külföldi. Vannak a munkások közt afrikaiak, oroszok, lengyelek is, tán csak eszkimók nincsenek – jegyezte meg a férfi. Arról is beszélt, hogy nem számít, ki honnan jött, hol született, az viszont igen, hogy megfelelően beszéli-e a német nyelvet. S aki középvezetőként nem jól teljesít, azt elküldik továbbképzésre, ha ezután is gond van vele, csak akkor válnak meg tőle.

Belépnek és kiállnak

Olvasónk munkájának hátránya, hogy hajnali ötkor kell munkába indulnia. Sokat kell a munkahelyéig utaznia és onnan haza. Igaz, előfordul, hogy így is kevesebbet van távol családjától, mint korábban. Az szomorítja el kicsit, hogy korábbi magyarországi posztjához képest a mostani beosztása visszalépést jelent. Úgy érzi, sokat tesz a mostani cégéért.

– Mostani munkahelyemen nem csak számok az emberek a rendszerben. Jobb lenne a helyzet e téren nálunk is, ha természetes lenne, hogy aki elkezd dolgozni, azonnal belép a szakszervezetbe. Én így tettem Ausztriában. A tulajdonos haszonszerzése itt is a cél, a profitra hajt a tőkés, de megszokta, hogy a munkaügyi szabályok nem hagyják, hogy az embereit emiatt megnyúzza – fogalmazott a magyar férfi. Szerinte nem szerencse dolga az osztrákoknál, melyik munkavállaló jár jól: az, amelyik tudatosan kiáll magáért és ismeri a lehetőségeit, a rá vonatkozó jogszabályokat.

Hétből egy maradt

– Akik irigylik az Ausztriába ingázókat, akik arra vágynak, hogy velük tarthassanak, gondoljanak arra, hogy akik kijárnak a határon túlra, megdolgoztak ezért. Időt, energiát fordítottak a munkakeresésre, idegen nyelvet tanultak. Az is jól szemlélteti a sokak által túlzottan idealizált helyzetünket, hogy például amikor én elkezdtem a mostani munkahelyemen dolgozni, akkor hét embert vettek fel egyszerre. Három hónap múlva közülük már csak én voltam a cégnél. Egyedül nekem sikerült az elvárt munkatempóhoz alkalmazkodnom – mondta el olvasónk és hozzátette: azt se szeretik a munkahelyén, ha túlpörög valaki.

 – Fel kell venni a ritmust. Nem kell megszakadni, de nagyon precízen kell elvégezni a feladatokat, s együtt kell működni a többiekkel – ez a vezetők elvárása. Jellemzően jobban be tudják osztani erejüket a munkavállalók Ausztriában tapasztalataim szerint. Egyenletesebb munkatempóban dolgoznak, munkakezdéskor se kapkodnak, így kevésbé fáradnak el a nap végére. Sok külföldi beleesik abba a hibába, hogy ettől el akar térni, úgy véli, másképp jobb tud lenni. De aki nagy nemzetközi cégnél meg akar maradni, annak arra kell figyelnie, hogy beilleszkedjen, ne térjen el túlzottan a többiektől és ne tartsák veszekedősnek, sokkal inkább elfogadónak – sorolta tanácsait az ingázó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táppénz alatt is felmondhatnak Ausztriában

Ausztriában a próbaidő lejárta után már lehetőség van táppénzre menni. Tovább olvasom