Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Az LMP benyújtotta javaslatát az iskolabezárási moratórium meghirdetésére

Az LMP benyújtotta országgyűlési határozati javaslatát az iskolabezárási moratórium meghirdetésére, ebben kezdeményezik azt is, hogy a kormány hozzon létre iskolamentő alapot - közölte a párt parlamenti frakcióvezető-helyettese csütörtökön Szombathelyen.
Karácsony Gergely közvetlenül az után tartott sajtótájékoztatót, hogy Szombathely város közgyűlése döntött három szakközépiskola összevonásáról és egy gimnázium bezárásáról.

A politikus hangsúlyozta: elképzelhető, hogy bizonyos településeken valamilyen racionalizálásra szükség van, de tapasztalataik szerint országszerte jellemző az, hogy az iskolabezárások nem a szakmai racionalitások alapján történnek, hanem azokat rövid távú anyagi érdekek vezérlik, vagy azokban politikai szempontok is közrejátszanak.

Az LMP frakcióvezető-helyettese szerint az elmúlt egy évben olyan kormányzati politika valósult meg, amely az állami közszolgáltatások leépítésével, megszorításokkal próbálja a gazdasági válság okozta problémákat megoldani. Mint hozzáfűzte, a kormány másik eszköze ugyanebben a folyamatban, hogy a munkavállalói jogokat próbálja meg csorbítani, a munkavállalókkal próbálja megfizettetni a gazdaság motorjai beindításának árát.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: most egy olyan gazdaságpolitika érvényesül, amely drasztikus és igazságtalan adócsökkentéssel és egy vadkapitalista munkaerőpiaccal próbál munkahelyeket teremteni, de ezeknek a lépéseknek a hatására csak a munkanélküliek tábora fog növekedni.

Szólt arról is: ahogyan Szombathelyen az LMP helyi népszavazási kezdeményezésével próbálja megállítani ezt a fajta politikát és próbálja megmenteni az iskolákat, úgy országosan is elindítottak egy népszavazási kezdeményezést, amely egyebek mellett a tankötelezettség jelenlegi korhatárának megtartására és a munkavállalói jogok csorbításának megakadályozására irányul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vonyarcvashegyi önkormányzat tiltakozik egy engedélyezett tarvágás miatt

Vonyarcvashegy önkormányzata tiltakozik amiatt, hogy a település turisztikailag frekventált részén,… Tovább olvasom