Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Az AGORA nyári programjai - idén kevesebb lesz belőlük

Az Agora Szombathelyi Turisztikai és Kulturális Központ programjaival hozza a kötelezőt, ami a körülményekhez képest nem rossz.

Ahogy minden más intézmény és szerveződés is megoldotta, ahogy tudta a betáblázást - az Agora Szombathelyi Turisztikai és Kulturális Központ is hozta a kötelezőt. Ami a körülményekhez képest nem rossz, csak sokkal kevesebb, mint amihez az utóbbi években szoktunk - írja a vaskarika.hu.

A pénz beszél

Mielőtt belekezdenénk a tematikus programfelsorolásba, illetve az Agora székházban történtek ismertetésébe, nem álljuk meg, hogy egy teljesen idevágó gondolattal ne ostorozzunk meg egy teljességgel felbőszítő tényt, pontosabban megnyilvánulást. Próbáljuk mondandónk ideológiai és politikai oldalaktól mentesen, tömören összefoglalni, lehet nem sikerül. Eltekintve most az ország anyagi és morális állapotától - hisz emberek vagyunk, sok mindent kibírunk, és hozzá is szoktunk a viszontagságokhoz -, a szerintünk vagdalkozó államapparátus meggondolatlanul, egyeztetések nélkül közölt média-ámokfutásától, és attól is, hogy szinte minden, a kultúrában vagy a közszférában dolgozó nyilatkozó szavaiban és gesztusában a félelmet látjuk a jövőtől, van, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Az, hogy a forradalmi kormány racionalizálni akar, teljesen jogos, sőt szükségszerű, ezt mindenkinek be kell látnia. Az utóbbi húsz év hozományaként egy szinte teljesen áttétesen rákfenével fertőzött országban élünk, ideje lenne a gyógyulás útjára lépnünk. Na de! Az hogy olyan emberek, akik szinte az államadósságunk teljes összegével megfelelő vagyonnal rendelkeznek - ami azért a gondolaton továbbszaladva egyféle következtetést vonat le -, és gazdasági pozíciójuk miatt megmondói státuszba kerültek, több mint vérforraló.

Bizonyára sokan hallották, hogy a héten egyik plázakirályunk a Miskolci Egyetem egyik rendezvényén kapott szót. Nem idézzük szó szerint, a mondanivaló lényege körülbelül annyi, hogy szerinte túl sok a művész ebben az országban. Itt senki nem akar dolgozni, és lusta a nép, épp ezért ő egyenesen betiltaná azokban az oktatási intézményekben a művészettel foglalkozó szakokat, ahol nincs legalább kétszer annyi technikai jellegű képzés.

Nem vagyunk oktatási rendszer pártiak, sőt ellenkezőleg. Azt is tudjuk, hogy generációról generációra egyre "butábban" kerülnek ki a végzettek az iskolákból, és ez nem magyar specialitás, ez bolygószinten így van. Ráadásul a demográfiai mutatóinkkal ellentétesen működik például a tanárképzés, hisz soha ilyen kevés születés nem volt, és soha nem képeztek ki ennyi tanárt.

A cikk folytatása és a programok >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nemzetközi katonai szerepvállalás tapasztalatairól is tárgyalt a magyar és az osztrák védelmi miniszter

Hende Csaba és Norbert Darabos is hangsúlyozta, hogy a két szomszédos ország között kiválóak a… Tovább olvasom