Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Autóponyvával próbálták elfedni a csalást

A bűncselekmény fő gyanúsítottja, egy vas megyei férfi irányítása alatt álló két cég között fiktív ingatlan adásvétel jött létre.
Százötvenmillió forint áfát igényelt vissza jogtalanul és további mintegy háromszázmillió forinthoz próbált csalással hozzájutni az a bűnszervezet, amelynek tagjait a napokban buktatták le és vették őrizetbe a NAV pénzügyi nyomozói.

Bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást és különösen nagy kárt okozó csalást derítettek fel Vas megyében a Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóság pénzügyi nyomozói, együttműködve az adóigazgatóság revizoraival.

A bűncselekmény fő gyanúsítottja, egy vas megyei férfi irányítása alatt álló két cég között fiktív ingatlan adásvétel jött létre, melynek kapcsán az eladó társaság az értékesítést nem vallotta be, míg a vevő cég 150 millió forint áfát igényelt vissza a valótlan ügylet után.

A bűnszervezet vezetője idén egyik cége nevében gépkocsi takaróponyvával kapcsolatos szabadalmi jogot vásárolt meg, majd még mielőtt kifizette volna, 13-szoros áron továbbértékesítette azt egy, szintén általa irányított gazdasági társaságnak. Az adásvétel a valóságban nem történt meg, a számlák kiegyenlítésére pénzügyi fedezettel sem rendelkeztek az érintett vállalatok. A fiktív adásvétel kapcsán a bűnszervezet közel 300 millió forint áfát próbált visszaigényelni, erre azonban már nem került sor.

A pénzügyi nyomozók három megyét lefedő akciója során előkerültek a bizonyításhoz szükséges iratok, valamint előállították a bűnszervezet tagjait, akiket gyanúsítottként kihallgattak. A bűnszervezet bankszámláinak és ingatlanjainak zárolásával a bűncselekménnyel okozott kár teljes egészében megtérült.

Az elkövetők tettükért akár 16 év szabadságvesztést is kaphatnak a bíróságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamionnal menekült a 84-es főúton a rendőrök elől

A sofőr többször is a közlekedés biztonságát veszélyeztető manővert hajtott végre mielőtt a rendőrök… Tovább olvasom