Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Átvette megbízólevelét Rig Lajos

Átvette megbízólevelét Veszprém megye 3-as számú választókerületének április 12-én megválasztott jobbikos országgyűlési képviselője, Rig Lajos kedden a tapolcai városházán.
Rig Lajos a mandátum átvétele után azt mondta: "tisztességgel és becsületességgel" fogja képviselni a választókerületben élőket. Úgy fogalmazott, ez a térség "jobb sorsra érdemes", majd hozzátette, bízik abban, hogy a kampány során tett minden egyes ígérete megvalósítható.

A megbízólevél átadása előtt Kajtár György, az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság elnöke ismertette a voksolás eredményét. Elmondta, a szavazásra jogosult 71 883 választópolgár közül 30 031-en vett részt az időközi választáson, amelyen 22 jelöltre lehetett szavazni.

A legtöbb voksot, 10 608 szavazatot (35,49 százalék) Rig Lajos, a Jobbik jelöltje szerezte. A második helyen 10 243 vokssal (34,27 százalék) Fenyvesi Zoltán, a Fidesz-KDNP jelöltje, a harmadikon 7830 vokssal (26,2 százalék) Pad Ferenc, az MSZP-DK-Magyar Szolidaritás Mozgalom jelöltje végzett, a negyedik 605 vokssal (2,02 százalék) Sallee Barbara, az LMP jelöltje lett. A többi jelölt mindegyike egy százalék alatti szavazatot kapott.

Ughy Jenőné, az országgyűlési egyéni választókerületi választási iroda vezetője arról adott tájékoztatást, hogy a választás napján a választókerület 60 településén 116 szavazókör működött, mindenütt rendben zajlott a voksolás. Hozzátette: az időközi választás eredménye az átjelentkezettek és a külképviseleteken szavazók voksainak megszámlálása után április 16-án vált véglegessé, majd április 19-én emelkedett jogerőre.

Dobó Zoltán, Tapolca jobbikos polgármestere úgy fogalmazott: előrelépett Tapolca, a városból közösség lett, amely megvédte alapvető érdekeit.

Maguk közül választottak valakit, aki úgy képviseli a térséget a parlamentben, hogy "az egész város támogatását maga mögött tudja" - tette hozzá.

"Most Rig Lajos a dárdánk hegye, és mi vagyunk az a kar, amely ezt a fegyvert előre küldi közösségünk érdekében" - fogalmazott Tapolca polgármestere.

Veszprém megye 3-as választókerületében azért kellett időközi országgyűlési választást tartani, mert a térség tavaly áprilisban megválasztott fideszes országgyűlési képviselője, Lasztovicza Jenő januárban elhunyt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyre több ápoló tiltakozik fekete ruhában - Mozgalom indult a Facebookon

Az ápolók feketében fejezik ki elégedetlenségüket az egészségügy állapotával, saját helyzetükkel… Tovább olvasom