Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Átalányban is fizethetik a túlórát

A túlórák díjazása érdekében túlóraátalányban állapodhat meg a munkaadó és a munkavállaló Ausztriában.


Ilyen esetben sem lehet azonban átlagosan kevesebb a kifizetett pénz, mint ha a ténylegesen teljesített túlórák díjait számolnák el. Ha a teljesített túlórákat a túlóraátalány összege nem fedezi, akkor az azt meghaladó túlórákat ezen felül ki kell fizetni. Egyéb megállapodás hiányában az ellenőrző számítás elvégzésének időtartamául egy évet kell alapul venni.

A túlóraátalányt az illetmény azon rendszeres részének kell tekinteni, amivel az alapórabéreket és a pótlékokat kiegyenlítik. A túlóraátalányt meghaladó túlórák kifizetéséről jogszerűen nem mondhat le a dolgozó és azt a munkáltató egyoldalúan nem vonhatja meg. Kivéve, ha az átalányt meghatározott időre vagy ideiglenes munkálatokra korlátozta, vagy ha a megállapodásban a munkáltató kifejezetten kikötötte, hogy jogosult az átalány megvonására, például ha elégedetlen az elvégzett munkával.

Annak érdekében, hogy kétség vagy vita esetén a teljesített munkaidő és az abból származó igények nyomon követhetőek, bizonyíthatóak legyenek, a munkateljesítést, a túlórákat gondosan fel kell jegyezni. Dokumentálni kell a dátumot, a tevékenység kezdetét és időtartamát, a végzett tevékenység jellegét, esetleg a tevékenység helyszínének feltüntetésével. Ez a munkavállalónak fontos, így magának is érdemes készítenie ilyen feljegyzést! (A tudnivalók összeállításában a Kisalföld partnere a Magyar Szakszervezeti Szövetség.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar viszi az osztráknak a levelet

Három éve dolgozik postásként Ausztriában olvasónk. Nőként ügyesen végzi azt a feladatot, amit osztrák és magyar férfiak is egy hét után feladtak. Tovább olvasom