Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Árvízvédelem a Marcal jobb partján

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság közel 187 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a ˝Marcal jobb parti árvízvédelmi biztonságának javítására".

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében közel 187 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Marcal jobb parti árvízvédelmi biztonságának javítása" elnevezésű KEOP-2.1.1-es projekt előkészítési fázisára. A tervek szerint a Marcal jobb parti részöblözetben összesen közel 13 kilométer hosszú védvonalat építenek ki. Ebből mintegy 8 kilométer a folyó jobb parti töltése, Koroncó belterületi szakaszán a Bornát-ér jobb partján több mint 2 kilométer, bal partján pedig közel 3 kilométer töltés fejlesztését jelenti.

Emellett fejlesztik az árvízvédelmi földműveket és átépítik a töltéstestben lévő zsilipeket. A projekt az állam tulajdonában lévő árvízvédelmi művek igénybevételén túl jelentős számú, összesen 160 ingatlant érint. A tervezési szakasz záróeseményét pénteken rendezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiesett egy nő a soproni pszichiátria második emeletéről

A soproni Erzsébet kórház pszichiátriájának második emeltéről kizuhant egy 83 éves asszony hétfőn. Tovább olvasom