Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Árvíz - Újabb árhullám vonul le a Rábán és mellékfolyóin

A 86-os főút egy szakaszát homokzsákok kihelyezésével védik.

Az elmúlt napok esőzése és a vízgyűjtőn bekövetkezett hóolvadás miatt újabb árhullám vonul le a Rábán és mellékfolyóin, a 86-os főút egy szakaszát homokzsákok kihelyezésével védik - közölte az MTI-vel csütörtökön a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint a Nyugat-dunántúli vízügyi igazgatóság szerdán este elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el Szentgotthárdnál, ahol 260 centiméteres vízállással tetőzött és már apadásnak indult a folyó. A Pinka és a Strém éjfélkor tetőzött Kemestaródfánál, reggelre 5 centiméteres lassú apadás volt tapasztalható.

Hozzáfűzte: a Rába áradása miatt Körmendnél a hajnali órákban másodfokú árvízvédelmi készültség elrendelésére is szükség volt, reggelre a folyó vízszintje már meghaladta a 400 centimétert, a tetőzést 430-470 centiméter között a délutáni órákra várják a szakemberek, ez a szint elérheti akár a harmadfokot is.

A katasztrófavédelmi szóvivő közleménye szerint a Csörnöc-völgyben elöntésekre kell számítani, Csákánydoroszlónál pedig a Dózsaligetben egy ártéren épült házat nyúlgát építésével védenek a víz betörésétől. A Rába vízszinje csütörtökön a délelőtti órákban is emelkedett, ezért Körmend térségében a Szarvas csárda és a Csörnöc-híd közötti alacsonyan fekvő 200 méter hosszúságú szakaszon homokzsákok kihelyezésével megelőző védekezést folytatnak a szakemberek.

A kiadott közlemény szerint a védekezéshez szükséges erők, eszközök rendelkezésre állnak, a védekezési munkák időtartamára a rendőrség félpályás útzárat rendelt el az érintett útszakaszon, a közútkezelő pedig sebességkorlátozást vezetett be a 86-os főútnak ezen a szakaszán.

A közútkezelő tájékoztatása szerint továbbra is teljes útzár van érvényben a Pinkamindszent-országhatár, illetve a Molnaszecsőd-Döröske közötti mellékúton.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban havazott, viharos szél tombol a Dunántúlon

A gyorsforgalmi, fő- és mellékutak burkolata általában sónedves a megyében, az alsóbbrendű utak egy… Tovább olvasom