Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Arnold Schwarzenegger ˝utóda˝ lehet Hévíz egészségügyi nagykövete

Az osztrákok és a németek többet tudnak nálunk a fürdőzés egészégre vonatkozó hatásairól.
A 2006-os Mr Univers, Doug Burns, az egészséges életmód amerikai nagykövete, arról tárgyalt Hévízen, hogy szerepet vállalna e város kultúrájának népszerűsítésében. A hévízi kommunikációs szakemberek szerint: sztárok felvonultatása mellett, a jövőben fontos lesz Magyarországon, hogy minél fiatalabb korban megismerkedjenek a magyarok vizeink összetételével, esetleges hatásaikkal, mert ennek komoly eredményei lehetnek a tudatos egészségmegőrző életvitel szempontjából.

A Hévíz Turizmus Marketing Egyesület tapasztalatai szerint: a német és osztrák fiatalok az ilyen ismeretek terén jobban állnak. Ezért most nyáron, a party – turistákat is szeretnék rávenni arra, hogy a zenei fesztiválok mellett, látogassanak el, olyan városokba is, ahol központi kérdés az egészségmegőrzés.

A magyarok jóval tájékozatlanabbak annak tekintetében, milyen lehetőségek rejlenek az egészségmegőrzés terén a fürdő és wellness kultúrában, mint mondjuk azok az osztrák és német vendégek, akik a hazai fürdővárosokat látogatják. Különösen igaz ez a fiatalabbakra.

A képen (jobbról) Kepli József alpolgármester, Doug Burns (Mr Univers) és Papp Gábor – Hévíz polgármestere látható.
A képen (jobbról) Kepli József alpolgármester, Doug Burns (Mr Univers) és Papp Gábor – Hévíz polgármestere látható.


Sajnos, még a huszonéves fiatalok sem ismerik vizeink fajtáit, azok összetételét, esetleges hatásait. Ugyanakkor életkor előre haladtával ezek az ismeretek növekednek, ám az egészségmegőrzést, a prevenciót nagymértékben szolgálná, ha az egészségmegőrző turizmussal kapcsolatos információk a fiatalabbak körében is az eddigieknél ismertebbek lennének. Ebben nagy szerepe kellene, hogy legyen az oktatás világának is. Az ilyen ismereteket tanrendbe is lehetne iktatni. - nyilatkozta a WHO egészségügyi világnapja (Április 7.) alkalmából Horváth Orsolya, Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Szerinte a turizmusért felelős programszervezőknek, kommunikációs szakembereknek is nagy szerepük van az ismeretterjesztésben, olyan reklámkapányokat és kulturális programokat kellene szervezni, amelyek a fiatalokat is arra ösztönzik, hogy a nyári party-fesztiválok mellett, esetleg ellátogassanak gyógy-fürdővárosainkba is.

Hévíz ilyen irányú törekvéseit segíti például az, hogy tárgyalásokat kezdtek sok fiatal példaképével, Doug Burns-el, akit korábban Amerikában megválasztottak Mr. Universnek és az egészséges életmód amerikai nagykövetének. A sztárt Papp Gábor polgármester fogadta. Mint mondta: Doug Burns életmódja, az általa felvállalt egészségmisszió teljes mértékben megegyezik Hévíz egészségmegőrzésre, egészségvédelemre irányuló törekvéseivel, így a városvezető tárgyalásokat kezdeményezett arról, hogy az egészség nagyköveteként legyen Hévíz egyik arca a jövőben.

Doug Burns örömmel fogadta a megkeresést. „Óriási felelősségnek tartom e feladat esetleges felvállalását, és egyben öröm is számomra.

Különösen szívesen folytatok további tárgyalásokat is róla a polgármesterrel, mert Hévíz olyan csodálatos hely, olyan egyedülálló jelenség olyan egyedi kínálattal, amely érdemes arra, hogy a tengerentúlon is megismerjék. Folytatni szeretném a tárgyalásokat arról, miként lehetne még vonzóbbá tenni e várost" – nyilatkozta Mr. Univers.
A hévízi kommunikációs szakemberek szerint: sztárok felvonultatása mellett, olyan klasszikus rendezvényekre is elcsábíthatók a fiatalabbak, mint például a Boldog Békeidők Hévíze rendezvénysorozat (április 29. - május 1.), amely a XX. század elei „békeidőket" idézi fel, jelmezes felvonulással, oldtimer autók kiállításával, és koncertekkel, színházi előadásokkal, azokat is gyógyhelyekre lehet csábítani, akik egyébként inkább, a hangosabb fesztiválvárosokat, party-helyeket látogatják.

Ki az a Doug Burns?

A Mr. USA és Mr. Universe cím birtokosa. Kimagasló eredményeit, az 1-es típusú cukorbetegsége ellenére érte el. Amerikában több ezer cukorbeteg gyermek példaképe, az egészség-megőrzés és helyes életmód szóvivője. Rendszeresen szerepel az ABC, CNN, FOX, NBC műsoraiban, mint az USA leghitelesebb egészség- és sportnagykövete.


Olvasóink írták

 • 6. elemér 2011. április 07. 13:50
  „Nocsak-A kövérek országa vagytok. Minden második magyar túlsúlyos és minden ötödik magyar pedig elhízott, derül ki a KSH 2010-es felméréséből.

  http://www.youtube.com/watch?v=eOi_0h5e14c

  Fejtágittás-fent az Ámerikai tanulmányokat adja nektek elö a Magyar szakértö. Igy van ez mindig a tudományokban, érted ?”
 • 5. Muaddib 2011. április 07. 12:22
  „3-as

  A "Baross úton parádézó kövérek" valóban sokan vannak de még annyira se magyarok, mint te!”
 • 4. elemér 2011. április 07. 08:57
  „Giorgio képviseli a mai fiatalokat. Menjen ö Hévizre.

  http://www.youtube.com/watch?v=C6WFh60NJXU”
 • 3. elemér 2011. április 07. 08:50
  „Hmmm...ez nem más mint átlátszó piaci hirdetés fiataloknak. Az egészség megörzés legfontosabb lépcsöje, hogy ne hizzál el, ne zabálj. Sajnos a Baross u.-on láttam hogy kövérek parádéznak. Fiatalok kedvenc helye a Meki, Mo.-n.”
 • 2. antistar 2011. április 07. 07:17
  „Ne ferdítsünk kérem!
  Mi magyarok is tisztában lennénk a gyógyfürdőzés egészségtani hatásaival, ha a pénztárcánk megengedné!
  A sok buta osztrák meg holland , a németekről meg ne is beszéljünk azt sem tudja milyen országban van,
  csak sajnos a mi nemzeti kincseinket, őnekik van módjukban használni!”
 • 1. Lobbo71 2011. április 06. 16:55
  „Fogadjunk, hogy egy osztrák még azt a szót is le tudja írni, hogy egészség. Ellentétben a Kisalföld újságírójával.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós pénzből újult meg egy szombathelyi óvoda

Több mint 76 millió forintos beruházással, európai uniós támogatás felhasználásával újult meg teljesen a Szürcsapó utcai óvoda Szombathelyen. Tovább olvasom