Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

AlteRába Fesztivál - Izgalmas fellépők Körmenden

Az idei fesztivál ebben a formájában az utolsó lesz.
Az idei fesztivál ebben a formájában az utolsó lesz – hangzott el a 6. AlteRába keddi sajtótájékoztatóján Körmenden. Aggodalomra azonban nincs ok, a Nyugat-Dunántúl egyik legmeghatározóbb zenei eseménye nem szűnik meg, csak átalakul. A hazai koncertekre júliusban osztrák vendégeket is várnak, a Picture On látogatóinak ingyenes belépést biztosítanak az AlteRábára.

A 2016-os esztendőben a Rába-parti helyszín felépítése és arculata változik meg jelentősen, igaz a családias hangulat marad – hangsúlyozta Hegedüs László fesztiváligazgató. Jövőre bővül az infrastruktúra, megújulnak a fényelemek és a technikai berendezések, a nagy színpad pedig teljesen új arcát mutatja majd. Az idei évben is érezhető lesz már néhány változás, de az igazi átalakulás 2016-ra várható, így a főszervező szerint azok, akik a mostani formájában szeretik a fesztivált, már csak ezen a nyáron láthatják olyannak, ahogy az hat esztendeje elindult.

Hegedüs László elmondta, az AlteRába elismert fesztivállá nőtte ki magát országos szinten is, mind a zenekarok, mind a vendégek körében. A méltán népszerű rendezvény eltökélt szándéka a bérletek és napijegyek árainak befagyasztása, garantálva ezzel az állandó vendégkör megtartását. A hatodik fesztiválra bérlettel érkezők a jövő évi AlteRábára kedvezményt is kapnak.Példaként tekintenek az osztrák Picture On főszervezői a körmendi
AlteRábára - ezt már Hansjörg Schrammel, a bildeini fesztiváligazgató mondta a mai sajtótájékoztatón. Az évek óta tartó együttműködést a rendezői kör szeretné hosszan fenntartani és fejleszteni, mivel a partneri kapcsolat jelenleg is gyümölcsöző. Hansjörg Schrammel úgy gondolja, érdemes volna az „AlteRábás" elképzelést a határ túloldalán is meghonosítani, hiszen míg Körmenden csak magyar zenekarok lépnek fel - köztük regionális, fiatal és helyi együttesek - addig náluk a fesztivál egyelőre nem tud megélni külföldi formációk nélkül. A két rendezvény egyébként nem csak szellemiségében partnere egymásnak: évről évre kedvezményes áron juthatnak hozzá a fesztiválozók a társrendezvények bérleteihez. Így lesz ez 2015-ben is: az AlteRába bérletesek 25 százalékos kedvezményt kapnak a Picture On-ra, míg a bildeini program részvevői térítésmentesen látogathatják a körmendi koncerteket.

A sajtótájékoztatón Hegedüs László azt is elmondta, 2015-ben újra vendégül látják a helyi Szociális Szolgáltató és Információs Központ, Fogyatékos Nappali Intézményének tagjait, akikkel már régi barátságot ápolnak. A főszervező felhívta a figyelmet arra is, hogy érdemes időben beszerezni az 5 napos tiketteket, mivel a várakozásoknak megfelelően a bérleteknek már több mint a fele elfogyott. A jegyelővételesek két további körmendi rendezvényt is kedvezménnyel látogathatnak. (RÁBASTOCK Fesztivál: június 12.-13., Hip-hop fesztivál: június 27.)

A kempingezők az idén is számíthatnak a Szentgotthárdi Spa & Wellness belépőjegyeire, valamint számos egyéb ajándékra. Sátrazni ezúttal is rendkívül kedvezményes feltételekkel lehet a Bárkaházban a Körmendi Kulturális Központ jóvoltából.

A régió kiemelkedő, 5 napos fesztiválja sok zenekar szerint az „ország legnagyobb kerti partija"! A 6. AlteRába Fesztivált 2015-ben július 14. és 18. között rendezik meg a Rába Szabadidőcentrumban.

További részletek, jegyinformációk, napi bontás >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem működött a sorompó a szombathelyi vasúti baleset helyszínén

A vasúti jármű az ütközés következtében elhagyta a pályát, ám nem károsodott jelentősen. A kamion… Tovább olvasom