Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Állította - Isten utasítására sétált az utcán a kereszttel egy férfi Tárkányban

Nem volt ismeretlen a rendőrök számára az a 22 éves férfi, aki Tárkányban egy baltával széttört egy Jézus szobrot.

Rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya G. M. ellen. A 22 éves férfi a gyanú szerint 2015. május 29-én este Tárkány-Felsődinnye pusztán egy baltával megrongált egy Jézus szobrot, ami összetörött. G. M.-et a helyi polgárőrök a helyszínen tetten érték, ők értesítették a rendőröket. A férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

G. M. nem volt ismeretlen a komáromi nyomozók számára. Több alkalommal intézkedtek már vele szemben. Legutóbb 2015. május 16-án állították őt elő, miután a Tárkányi Polgárőrség vezetője tetten érte, amikor egy fa kereszttel a vállán sétált a falu főútján.

A gyanúsított állítása szerint Isten utasítására feszítette fel a templom oldalánál lévő rácsot és emelte le a falról a keresztet. Akkor lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást vele szemben.

G. M.-et ezúttal nem engedték szabadon. Gyanúsítotti kihallgatását követően a Komáromi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását - közölte a rendőrség szombaton.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit csinál a hétvégén? Elhoztuk a gyereknapi programokat

A május utolsó hétvégéje a gyerekeké. Programajánlónk következik - felnőtteknek is. Tovább olvasom