Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Adócsalási vád - CBA-nak nincs köze az ügyhöz

"Csalást nem követtünk el. A csalást elkövetőkkel személyes kapcsolatunk nem volt."
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adócsalás miatti nyomozás alapját képező cselekményeknek semmilyen kapcsolata nincs a CBA Kereskedelmi Kft.-hez - közölte a CBA franchise-partnercége, a Delikát Kft. és a többségi tulajdonában lévő Portéka ABC Kft. kedden az MTI-vel.

Az origo hírportál kedden arról írt, hogy egy CBA-résztulajdonos családtagjának cége ellen is vizsgálatot folytatott a NAV adócsalás gyanújával. A sajtóhírre reagáló közös közleményben a cégek kijelentik: a CBA Kereskedelmi Kft. és egyik CBA franchise rendszerhez tartozó vállalkozása sem érintett az ügyben.

"Csalást nem követtünk el. A csalást elkövetőkkel személyes kapcsolatunk nem volt" - fogalmaznak a közleményben.

A CBA a Delikát Kft.-vel áll kapcsolatban, az eljárás a Portéka Kft. ellen indult, de a CBA ezzel a céggel nem áll kapcsolatban. A közleményben a cégek úgy fogalmaznak: "az elmúlt hét óta a sajtóban a CBA-t méltatlanul és minden alap nélkül hírbe hozott rágalomhadjárattal kapcsolatban fontosnak tartjuk, hogy mi magunk is megnyilvánuljunk".

A közelmúltban ismertté vált áfacsalási üggyel több ellenzéki politikus is összefüggésbe hozta a CBA-t, amelyre a kereskedelmi lánc úgy reagált, azok minden tényt nélkülöznek és teljes mértékben alaptalanok.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

December közepén kinyit a pápai Várkertfürdő uszodája

Az uszoda október 28-án zárt be ideiglenesen, pénzhiány miatt. Tovább olvasom