Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

A tánc világnapja Szombathelyen

1983 óta, a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ ˝A Tánc Világnapját˝. Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe.

A város hagyományaihoz hűen, idén is megrendezésre kerül Szombathelyen a ˝Tánc Világnapja˝ az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ szervezésében. Április utolsó napján, a városban működő táncosok megmozdulnak, megmutatva, hogy Szombathely művészeti életének legjelentősebb ága az övék: mennyiségben és minőségben egyaránt.

Szombathelyt méltán tekintik az ország határain belül a tánc fővárosának. Az évenként megrendezésre kerülő nemzetközi hírű Savaria Táncverseny, a „Tánc világnapja" rendezvény és az itt működő közel 50 művészeti csoport munkájának eredménye ez a rang.

Az idei „Tánc világnapján" gálaműsorral ünnepelnek a táncosok. Modern tánc, hipp-hopp, társastánc, néptánc, akrobatikus rock and roll csak néhány, a szombat este repertoárjából.

A gálaműsor - valamennyi fellépő csoport közreműködésével - össztánccal zárul. A táncosok ezt követően együtt vonulnak a Fő térre, ahol májusfa kitáncolással ér véget a „Tánc világnapja" és indul a 2011-es Mediawave.

A szombathelyi tánccsoportok és a szervező AGORA április 30-án 18.00 órától várják a tánc szerelmeseit az AGORA – Művelődési és Sportházba, hogy együtt ünnepeljék az alkotót, a táncost és a közönséget, akinek gyönyörűségére történik mindez!

A fellépő csoportok:
Rimányi Táncstúdió - SZUSZ SE Gyermek csoport ; Kummer Táncegyüttes; Kristály Tánccsoport; One Step Táncegyüttes; Lorigo Tse; LORIGO AMI; Savaria TSE; SZTI Savaria Társastánc Tagozata; : C.C.S. CREW(Crazy Dancer's); Galaxy Rock’n’Roll Klub; West Dance Tánciskola; Westside TSE; Nyugat-magyarországi Egyetem Szökős Néptáncegyüttese; dr. Pesovár Ernő AMI Kis Tücsök csoportja; Szombathelyi Néptáncműhely; Ungaresca Táncegyüttes

Jegyek 500 Ft-os áron elővételben (AGORA – Jegyiroda, Belsikátor 1.) és a helyszínen kaphatók.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teret neveznek el II. János Pálról Tatán

Tata lengyel kisebbségi önkormányzatának kérésére a képviselő-testület II. János Pál pápáról nevezte el azt a teret, amelyen a Szent Kereszt Templom áll. Tovább olvasom