Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A rendőrség felkészült a balatoni szezonra

A nyaralók komfortérzetének, szubjektív biztonságérzetének fenntartása kiemelt feladata a rendőrségnek.
Minden feltétel biztosított a közrend és a biztonság garantálására az idei turisztikai szezonban a Balaton és a Velencei-tó környékén - jelentette ki Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) évadnyitó ülése után tartott sajtótájékoztatón szerdán, Keszthelyen.

A főkapitány elmondta: a BKKB június 1-jétől szeptember 15-éig hangolja össze azoknak a rendőrkapitányságoknak a munkáját, amelyek Somogy, Veszprém és Zala megyében a Balaton-parti, valamint Fejér megyében a Velencei-tavi térségében működnek. A feladatokat a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság koordinálja az idén.

A nyaralók komfortérzetének, szubjektív biztonságérzetének fenntartása kiemelt feladata a rendőrségnek, ezt az együttműködő önkormányzatokkal, polgárőrséggel, civil szervezetekkel biztosítja - mondta Papp Károly, hozzátéve, hogy a közterületeken, nyilvános helyeken megfelelő létszámú állományt biztosítanak a gyors, törvényes, és szakszerű beavatkozáshoz.

Az autósok számára terelési terveket készítettek, és az M7-es autópályán esetlegesen bekövetkező balesetek, torlódások esetén felhívják a kerülőútvonalak használatára a figyelmüket - tette hozzá.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi támogatást és bevetési egységgel kibővített létszámot biztosít folyamatosan mind a négy megyében, a nagyobb rendezvényekhez pedig plusz erőket is mozgósítanak. Az egység a Balatonnál 105, a Velencei-tónál 24 tagú.

A Siófok-Kiliti repülőtéren készenlétben álló rendőrségi helikopter augusztus 31-éig idén is naponta járőröz majd a Balaton térségében.

Az üdülőövezetekben lovas, kutyás és kerékpáros járőrszolgálatot is ellát a Készenléti Rendőrség.

Papp Károly kiemelte: évről évre csökken a legtipikusabb bűnügyek, a gépkocsifeltörések, a strandi lopások és betöréses lopások száma. Az eredményeken 2013-ban is javítani szeretnének.

A keszthelyi sajtótájékoztatón Prok József alezredes, a BKKB elnöke arról beszélt, hogy minden szakterületen koordinátorok segítségével rendszeres munkaértekezleteken vitatják meg a feladatokat.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere köszönetet mondott azért, hogy a balatoni településeken évről évre jobb a közbiztonság. Az idén is lesz bűnmegelőzési iroda Keszthelyen a Balaton-parton: több helyszínen segítik a rendőrök munkáját, és a rendezvényekről tájékoztatják a turistákat - mondta.

A BKK munkájáról, a velük kapcsolatos hírekről a www.police.hu/bkkb oldalon nyújtanak folyamatos tájékoztatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmilliárdból újítják fel a pápai Esterházy-kastélyt

Csaknem kétmilliárd forintból teljesen megújulnak a pápai Esterházy-kastély belső terei, valamint a kastélyudvar. Tovább olvasom