Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A régi polgármestert választották meg újra Libickozmán

A korábbi polgármestert, Horváth Gábort (független) választották meg újra az önkormányzat vezetőjének szombaton a Somogy megyei Libickozmán.

Babina Sándor körjegyző tájékoztatása szerint a hét elején még az 52 állandó lakosból 45 választásra jogosult szerepelt a névjegyzékben, a csütörtök délutáni záráskor - a néhány nap alatt a településre állandó lakosként bejelentkezők révén - már 76 lakosból 69 választásra jogosultat vettek nyilvántartásba. A voksukat 60-an adták le, ebbből kettő érvénytelen volt, mivel a szavazólapon mindkét jelöltet bejelölték - közölte a körjegyző az MTI-vel.

A választásra jogosultak most is a korábbi, az októberi helyhatósági választáson indult két független jelöltre adhatták le voksukat, azaz a polgármesteri teendőket az előző négy évben ellátó Horváth Gáborra, aki 36, és Buzsáki Zoltán vállalkozóra, aki 22 szavazatot kapott. Az időközi választásra azért került sor, mert az október 3-án 100 százalékos részvétel mellett - akkor 41-en voksolhattak - megtartott helyhatósági választáson a két polgármesterjelölt egyaránt 20-20 szavazatot kapott. Egy szavazat érvénytelen volt, mivel valaki mindkét indulót bejelölte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Havazás - Lezárt autópálya, akadozik a közlekedés, 30 centi hó esett

Lezárták az M0-s M1-es felé tartó oldalát Dunaharasztinál. A rendkívül erős havazás miatt számos… Tovább olvasom