Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

A megnemértés diszkrét bája Szombathelyen

˝Van színházunk, és ezzel együtt komoly vérfrissítés érkezett hozzánk a társulat személyében, élükön egy több mint figyelemre méltó emberrel.˝

A vaskarika.hu visszatekintett az elmúlt időszak, különösképp Jordán Tamás feltűnése óta eltelt négy év emlékeire, az akkori benyomásaikat is felidézték, és természetesen a mostanra kialakult képet is megmutatja annak, aki esetleg kíváncsi rá.

Az inspirációt a véleményformálásra a csütörtökön megtartott sajtótájékoztató azon pillanatában és olyan módon kaptuk, hogy semmilyen kétségünk nem maradt afelől, hogy most érdemes kifektetni a halottakat és egy nagy közös boncolást végezni. Elnézést a hasonlatért! Biztos nem véletlen. A lokálpatrióta énünk dominálhat csakis ebben a kérdésben, mint sajnos sok másban is teszi, de ez mellékvágány szinte, illetve annyiban nem, hogy innen is indulhat a kis történet. Adva van egy város, a földrész szinte mértani közepén, egy aprócska dacos országban. Régi város nagyon, és sokat megélt, mint ahogy a régiekkel van ez. Az egykor a római birodalom északi kereskedelmi főútján virágzó Savaria, majd a vásárairól messze földön híres Szombathely az elmúlt rendszer egyik mostohagyermeke lett. Szinte határsávi város, és a nyugati fertő közvetlen közelében, egyik utolsó végvárként idegeskedte végig a kommunizmust - írja a vaskarika.hu.

Az egykori Nyugat Királynője csak egy bajosan megközelíthető külön szigetté vált pár évtizedre. A helyzet pedig azóta sem sokat változott, sem egy normális autóút nyomát, sem semmi közlekedés-fejlesztési törekvésnek az ideáját sem látjuk. Szinte csak fogyasztói a város, a nyugati régió - de talán nem túlzás, ha az egész Dunántúlt mondjuk, legrosszabb fizetéseivel megspékelve. Mivel pedig ez egy nagy dolgokra született embernek kicsi játszótér manapság, itt eddig az elvándorlás volt a trend. Nem akarunk és nem is fogunk példákat felhozni ki mindenki köthető a városhoz művészeti, vagy közéleti körökből, a legnagyobb pozitívum legyen az, hogy ellenben celebeket szinte egyáltalán nem termelünk ki. A világ bármely pontján összefuthatunk innen indultakkal, bármely szituációban és pozícióban.


A cikk folytatása >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világháborús robbanóeszköz okozhatta a zalaegerszegi tragédiát

Kedd reggel újra folytatják a tűzszerészeti vizsgálatot a zalaegerszegi családi háznál, amelynek… Tovább olvasom