Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A MAL tulajdonosai múlt ősszel felajánlották részvényeiket az államnak

Az fn.hu információi szerint a MAL Zrt. tulajdonosai tavaly ősszel felajánlották részvényeiket az államnak, a tárgyalások részleteiről hétfőre ígértek tájékoztatást.

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt. tulajdonosai tavaly novemberben felajánlották részvényeiket az államnak. Az fn.hu birtokába került dokumentum szerint Tolnay Lajos, Bakonyi Árpád és Petrusz Béla a belügyminiszterhez írt levélben jelezte, hogy készek a lehető leggyorsabb és legrugalmasabb átmenettel biztosítani a tulajdonosváltást.
A három tulajdonos - az fn.hu birtokában lévő dokumentum szerint - „a magyar gazdaság ezen nemzetközileg is jelentős szereplője sorsáért” érzett felelősséggel, a vörösiszap-katasztrófa méretével és következményeivel indokolta döntését. Úgy vélték, a cég további működéséhez, a foglalkoztatás megőrzéséhez és a kárenyhítéshez egy tőkeerős állami tulajdonos kell.
A tulajdonosok ugyanakkor hangsúlyozták, hogy „a 16 év kemény munkájával felépített cég tragédiájáért nem tartják magukat – sem a cégvezetőt, sem a menedzsmentet – felelősnek", szerintük a katasztrófát „egy ellenállhatatlan, hirtelen természeti erőhatás” okozta.
Az fn.hu megkereste a MAL Zrt. tulajdonosait, akik megerősítették a dokumentum hitelességét. További tájékoztatást hétfőre ígértek az ügyben, az egyik tulajdonostársuk, Petrusz Béla szombati temetése miatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cozma-ügy - Életfogytigot kért az ügyész Raffael és Németh számára

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyész négyórás vádbeszéde végén Raffael Sándor és Németh Győző ellen. A dühöngő-üvöltöző Sztojkát ki kellett vezetni a tárgyalásról. Tovább olvasom