Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

A komáromi Nokia gyárban nem lesz létszámleépítés

A komáromi Nokia gyárban nem lesz létszámleépítés - közölte a Nokia Magyarország kommunikációs vezetője.

Simai Anna szombati közleménye szerint a Nokia új stratégiájára vonatkozó pénteki bejelentést Yrjö Eskola, a komáromi gyárigazgató azzal pontosította, hogy az új stratégia közvetlenül nem érinti gyártási stratégiát. A komáromi gyárban a termelés továbbra is ugyanúgy folytatódik - tette hozzá.

Stephen Elop, a Nokia Corp. új vezérigazgatója pénteken "jelentős létszámcsökkentést" jelentett be telekommunikációs szakemberek előtt Londonban. A vezérigazgató szerint a Nokia túl magas költségekkel dolgozik, és ezért megtakarítások szükségesek. A leépítések pontos részleteit egy későbbi időpontban teszi közzé a Nokia. A vállalat alkalmazásában 2010 végén 132.500 dolgozó állt. A finn mobiltelefon készülék gyártó vállalat pénteken gyakorlatilag elismerte okostelefon modellstratégiájának kudarcát, és bejelentette, hogy a jövőben a Microsoft mobil operációs rendszerének alkalmazására áll át. A Figyelő TOP 100 tavaly júliusban azt közölte cégbírósági adatok alapján, hogy a Nokia Komárom Kft. árbevétele 1.075,5 milliárd forint volt 2009-ben, miközben adózott eredménye 42 milliárd forintot tett ki. A társaság 2009 januárjában 6.000 embert alkalmazott Magyarországon, közülük 5.500-at Komáromban.

Olvasóink írták

 • 8. homokvihar 2011. június 10. 12:23
  „Ekkorát hazudni!!!!
  Remélem lesz újságíró, aki ebből tud propitálni..
  A komáromi üzemben hónapok óta folynak az elbocsátások. Igaz, erről az érintett dolgozók szereznek értesülést utoljára. Vagy akkor szembesülnek a tényekkel, amikor a beléptető kapu már nem engedi be őket, vagy jobb esetben az ajánlott levélben érkező felmondás alapján tudják meg.
  igaz, elsősorban az u.n bedolgozósok kerülnek lapátra, de közülük nagyon sokan több (4-5 éve) folyamatos alkalmazásban állnak a cégnél.
  Nagy bajban van a Nokia, még ha nem is verik nagydobra. De annyit minden alkalmazott megérdemelne, hogy legalább a vezetők szóban tájékoztassák őket, nem pedig az internetes Facebook oldalairól értesüljenek.
  Jellembeli hiba, de talán lesz ember, aki nyíltan fel meri vállalni, és mer nyilatkozni.”
 • 7. gondolat1234 2011. február 13. 12:44
  „Ideje volt már rájönni a Nokiánál, hogy névből nem lehet megélni. Nekem utoljára Nokiám jó tíz éve volt... Sokakat húzott még biztos a név, de mára már ez nagyon kevés. Egyik telefonjuk rosszabb mint a másik, a Samsung pedig minden szegmensbe ontja az okostelefonokat (jókat-rosszabbakat)...
  Valami nagy dologgal kell kijönniük, hogy a vásárlókat visszahódítsák, nem fog egykönnyen menni.”
 • 6. zolikom 2011. február 13. 07:01
  „Volt tavaly órabér emelés. A szuperbruttó miatt 200.000 Ft-ból vonják az adót. Marad 100.000. Aztán egymás után 3 éjszaka 12 órázol, nincs hétvége, nincs ünnep, parázol, hogy lassú vagy, elrontasz valamit, a csopik meg pont erre utaznak, direkt cikiznek, sokan nem bírják, aki bírja, annak is 3 hónap alatt lejár a szerződése, jöhet a következő, neki is kell esély. Befelé-kifelé motoznak az őrök, terelnek mint az állatot, biorobot vagy, az amerikai négerek hajdani sorsa jár a fejedben, de élni kell, enni kell, hogy holnap ugyanez legyen a sorsod. III. évezred.
  http://www.facebook.com/home.php?sk=group_176468589057929
  http://ujszo.com/online/kulfold/2011/02/12/a-komaromi-nokianal-nem-lesz-leepites”
 • 5. Catherina 2011. február 12. 23:31
  „nem azt mondták, hogy nem lesz, hanem azt, hogy most épp nincs...de mit is jelentett be Londonban a góré? - na ugye....majd fognak szólni....vagyis, valószínű, hamarabb,mint gondolnánk...és nem a finneknél természetesen....mert hát nem mozog a haraszt ha nem fújja a szél....”
 • 4. AntiFricc 2011. február 12. 22:12
  „Jah, az ajudinál is így kezdődött...”
 • 3. mozart 2011. február 12. 20:40
  „Kedves vezérünk adhatna azért egy kicsivel többet is a bankszámlánkra:-))))”
 • 2. btkjac 2011. február 12. 19:15
  „Gyerekek, szakad a plafon! Lehet, hogy az anyacégnél nem volt leépítés, de a bedolgozóknál több száz dolgozónak járt le a szerződése december 31-el, vajon miért? Én is bedolgozó vagyok, és még ott vagyok. De megy az SMS-parti, hogy a műszak lefújva, maradj otthon.”
 • 1. zolikom 2011. február 12. 18:30
  „Azt majd meglátjuk.
  Folyamatos a fluktuáció, így nem lehet tudni, mi a létszámleépítés és mi az önkéntes elvándorlás. Nem mindenki bírja 12 órán keresztül állva dolgozni, a minimális szünetben sokszor az ebédet megenni sincs idő.
  Ráadásul a bedolgozó cégek foglalkoztatási aránya sokkal nagyobb az anyacégénél, így a létszámmal ezek a cégek könnyebben tudnak sakkozni. A dél-szlovákiai munkanélküliség leküzdésében viszont nagy szerepe van a gyárnak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újsággal ütötte a rablót a szombathelyi boltos

Megpróbált kirabolni egy kisboltot egy fiatalember Szombathelyen. A boltvezető ráförmedt a támadóra,… Tovább olvasom