Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A költészet napja - Irodalmi estek, vetélkedő, koncert Zalában

Önálló irodalmi estekkel, rendhagyó koncerttel, vetélkedővel ünneplik a költészet napját Zala megyében; lesznek programok Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Keszthelyen is.

A megyeszékhelyen zalai költők verseiből rendez rendhagyó irodalmi vetélkedőt a Pannon Tükör című folyóirat és az Énekmondó Alapítvány csütörtökön a Kaffka Margit Leánykollégiumban, április 11-én pedig egerszegi költők - Péntek Imre, Tóth Imre, Karáth Anita és Kaj Ádám - olvassák fel új verseiket a hangverseny- és kiállítóteremben.

A műsort egy-egy megzenésített vers "elpengetésével" Kelemen Gyula, az Énekmondó Együttes vezetője színesíti. Az irodalmi esten a költők felolvassák a számukra legkedvesebbnek tartott József Attila verset.

József Attila születésnapján a kortárs költészet ismét bebizonyíthatja, hogy vannak új versek, amelyeket a vers ünnepen talán nagyobb érdeklődéssel, kiemeltebb figyelemmel kísérnek - fogalmazott Péntek Imre, a Pannon Tükör főszerkesztője az MTI-nek. Mint hozzáfűzte, a zalaegerszegi költők felkarolják az ifjú tehetségeket, akik több kötettel is jelen vannak az ország kulturális életében. Karáth Anita első "komoly" kötete például éppen most van nyomdai előkészítés alatt.

A költészet napja alkalmából hétfőn koncertet ad Zalaegerszegen a Tom Waits-dalokat játszó Braindogs. A Hiperkarma és Quimby egykori és jelenlegi tagjaiból összeállt zenészek magyarul és angolul adják elő az amerikai zenész, énekes, dalszerző, a modern költészet egyik meghatározó alakja számait a Keresztury Dezső Általános Művelődési Központban - közölte Cserpes Attila, az intézmény igazgatóhelyettese.

Nagykanizsán a Honvéd Kaszinóban Vidám magyar költészet címmel kanizsai és a városból elszármazott vers- és énekmondók, valamint barátaik ajándékműsorával ünneplik pénteken a költészet napját. A műsort Lengyák István ötlete alapján Schmidt István Radnóti-díjas rendező szerkesztette - ismertette Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója.

Keszthelyen a Balaton Színház Simándy termében Oberfrank Pál, a veszprémi Petőfi Színház igazgatója tart előadói estet vasárnap Szamarakkal a paradicsomba címmel. Réti Anikó zongorakíséretével, Debussy, Erkel, Bach, Brahms és Bartók zenéi mellett Kölcsey Ferenc, Babits Mihály, Petőfi Sándor, Juhász Gyula, József Attila, Ady Endre, Sík Sándor, Dsida Jenő, Reményik Sándor és Francis Jammes költeményei hangzanak majd el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszaperelte a repülőteret Szentkirályszabadja és Veszprém

Visszaperelte Szentkirályszabadja és Veszprém önkormányzata a két település között lévő, 440… Tovább olvasom