Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

A kolontári lakosok pertársaságot alakítanak a MAL Zrt. ellen

A vörösiszappal elöntött és részben lakhatatlanná vált kolontári településrész eldózerolását követelték a Veszprém megyei település lakosai a szerda esti lakossági fórumon.
A lakosok bejelentették: pertársaságot alakítanak a katasztrófát okozó MAL Zrt. ellen, és a kártalanítási eljárás képviseletével egy budapesti ügyvédi irodát bíztak meg.

Deák József, a MAL ZRt. műszaki igazgatója válaszol egy rendőrségi terepjáró hangosító berendezésén keresztül a helyiek kérdéseire.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Deák József, a MAL ZRt. műszaki igazgatója válaszol egy rendőrségi terepjáró hangosító berendezésén keresztül a helyiek kérdéseire.MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A lakosság felháborodva hallgatta a MAL Zrt. műszaki igazgatójának kitérő válaszait, azokra a kérdésekre, amelyeket nem csak kárt szenvedett emberek, hanem a polgármester is megfogalmazott. Mivel nem kaptak kielégítő válaszokat a műszaki igazgatótól - aki egy rendőrautóban ülve válaszolt a kérdésekre, amelyet körbe vettek a helyiek - csütörtökre újabb lakossági fórumot hívtak össze. Erre ismét meghívták a MAL Zrt. vezetését.

Kolontáron a polgármester közlése szerint 35 ház vált lakhatatlanná, négy halálos áldozat van a településen. Három embert még keresnek.

Olvasóink írták

  • 1. háté 2010. október 06. 20:59
    „Sajnálom a károsultakat, de én az államtól kérném a kártalanítást, mivel katasztrófa történt, az állam pedig rendezze el a bűnözőkkel ami szükséges.

    Valahogy nem látok esélyt arra,hogy kárpótolják őket ezek az ofsorecégek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Száztíz házban nincs gáz Devecserben

Mintegy száztíz ingatlanon nincs gáz, csőtörés miatt két utcában nincs ivóvíz az iszappal elöntött Devecserben, öt ház összedőlt. Tovább olvasom