Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

A katasztrófa környékén már kötelező a porálarc és a védőszemüveg viselése

Az ÁNTSZ legújabb légszennyezettségi mérései alapján a katasztrófával érintett területeken a levegő portelítettségi mértéke meghaladja az egészségügyi határértéket.
Az ÁNTSZ ezért felhívja a mentésben résztvevők és a lakosság figyelmét, hogy a területen fennálló viszonyok között már kötelező a porálarc és a védőszemüveg viselése.

A közlemény szerint az érintett területeken az erősen lúgos kémhatású iszap okoz veszélyt, amely bőrfelmaródást és szemsérülést okozhat, légzés útján a szervezetbe jutva pedig a nyálkahártyát is irritálhatja.

A veszélyeztetett területen a mentésben és takarításban, a terület és az ingatlanok megtisztításában résztvevők egészségének védelme érdekében, a kiömlött iszap erősen lúgos kémiai hatása miatt az alábbi egyéni védőfelszerelést viselése ajánlott: gumicsizma, zárt ruházat, savaknak, lúgoknak ellenálló védőkesztyű, fröccsenés veszélye esetén védőszemüveg.

A veszélyes anyag bőrre kerülése esetén azt azonnal bő vízzel le kell mosni, szükség esetén orvoshoz kell fordulni. A szennyezett ruházatot, lábbeliket szintén bő vízzel kell mosni - olvasható a tájékoztatásban.

Olvasóink írták

  • 2. szocdem 2010. október 10. 16:40
    „Annyira veszélyes, hogy aki ennek az anyagnak a közelében volt, az annyit keresertt majdnem mintha bányász volna a földalatt...

    Persze a rendszerváltás, meg a Fidesz kormány és nem kevésbá a pálinkaforadalmat vivó szakértők enyhtették a hatását, csak most kapott új erőre ez a matéria, azért lett kötelező az álarc mint régen a gyárakban...”
  • 1. ftcedi 2010. október 10. 16:36
    „Már veszélyes, hisz eddíg is az volt, 1hetet kellet várni! Gratulálok! Tolnay Lajos bácsit vigyék oda takarítani!!!!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az útzárak a katasztrófa érintette térségben

A rendőrség utakat zárt le a katasztrófa által érintett térségben a mentési és gátépítési munkálatok zavartalanságának biztosítása érdekében. Tovább olvasom