Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

A hatalom kijátszása - Interjú Jordán Tamással

˝A magyar kritika színvonala legalább olyan rossz, mint a magyar színházé.˝

Gondolt-e arra, milyen jó, hogy nem ő most a Nemzeti Színház igazgatója? – kérdezte a Nol-Presszó Jordán Tamást, a szombathelyi Weöres Sándor Színház vezetőjét. Arról is beszélgettek, dolgozott-e eredeti szakmájában geodétaként, milyen játékban tud kiteljesedni. Ez látható a videóban. Aki többre kíváncsi, olvassa el, mi maradt ki a filmből.

Nol-Presszó: Mi az ember tragédiája?
Jordán Tamás: Talán az a legnagyobb, hogy múlnak az évezredek, mint Madáchnál, s nem változik az emberi természet. Föl vagyunk szerelkezve mindenféle alaptulajdonsággal: mohók vagyunk, irigyek, féltékenyek, gyávák és bosszúállók, és nem tudunk megváltozni. Ez azért óriási csapás nekünk.

Nol-Presszó: Ezekből a jelzőkből melyek igazak rád?
Jordán Tamás:
Féltékeny tudok lenni, irigy talán, bosszúálló nem. Miket mondtam még?

Nol-Presszó: Gyáva?
Jordán Tamás: Hogyne, az is tudok lenni. Az ember figyeli magát, mi az aránya a rossz meg a jó tulajdonságainak. Ha tárgyilagosan nézem is, azt mondom, több a jó tulajdonságom.

Nol-Presszó: Azt mondják, te vagy a legnagyobb álmodozó.
Jordán Tamás: Azt már nem mondják álmodozónak, ha az ember fantáziál, és ébredés után a leglényegesebbeket meg is csinálja – akár a legnagyobb értetlenkedések, hitetlenkedések közepette. A Merlin Színház alapítása fontos volt Budapest életében, a Pécsi Országos Színházi Találkozó meg a szakmáéban. Szerveztünk Csepűrágó Ünnepet, Versfesztivált, és itt a semmiből a szombathelyi színház.

Nol-Presszó: Mi történne, ha holnaptól nem volna színikritika?
Jordán Tamás: Velem semmi, picit sem hiányozna. Sajnos engem nem érdekel a színházi kritika. Rossz kimondani, de nem is olvasom.

Nol-Presszó: Hiúságból nem?
Jordán Tamás:
Hiúságból sem, mert rengetegszer igazságtalanul bántottak. De hogy őszinte legyek: nem érdekel a véleményük. Szerintem a magyar kritika színvonala legalább olyan rossz, mint a magyar színházé.

Az interjú folytatása >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nőtt az álláskeresők száma Vas megyében

A szezonális hatások felerősödése miatt 1.270 fővel nőtt az álláskeresők száma az év első hónapjában Vas megyében. Tovább olvasom