Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 18°C | 23°C Még több cikk.

A halott sztárok fényképésze – aranymetszésben Szipál Martin

˝A kisugárzás? Na, ez a tragédia. Megkérdezték tőlem, csináltál-e már rossz képet csajokról? Hát mondom, hogyne, ha szerelmes voltam beléjük, akkor csak nyomtam a gombot, mint az őrült.˝

A hétfő nem a kedvenc napunk, ezt bátran kijelenthetjük, mint ahogy azt is, hogy az e heti kezdet mégis emlékezetes marad számunkra. A Szombathelyi Képtár főhajójába voltunk hivatalosak, ahol Szipál Martin fotóművész és társai tárlatának megnyitójára „készülődtek" a sokatlátott falak. Míg várakoztunk az előttünk folyó interjú végére, volt időnk szemrevételezni az alkotásokat. Az előre elárulható, hogy mind küllemében, mind tartalmában lenyűgöző tárlat bontakozott ki szemünk előtt, pont olyan, mint Martin maga - írja a vaskarika.hu.

Fotó: vaskarika.hu.
Fotó: vaskarika.hu.

Akikkel eddig beszéltünk róla és ismerik őt, mindannyian csak szuperlatívuszokban emlegetik, és ezt a tábort ezentúl mi magunk is erősítjük. A bő egyórás ottlétünk alatt elfelejtettük, hogy kint - a napsütés ellenére - csípős az idő, napi ügyes-bajos gondolatainkat, a világban és az országunkban zajló baljós eseményeket. Több mint fél évszázad munkái sorjáztak, amerre a szem ellátott, a terem egyik falán többségében már a helyükön, de jócskán akadtak még letámasztottan, a falak aljában is. A túlnyomó többségű portrék szereplőinek nagy része arcról mindenképp ismerős, sokan névről is. Nem lövünk poénra előre, ezért nem sorolunk azokon kívül, akik a beszélgetés ideje alatt elhangzanak, de amit láttunk, az még jobban ráébresztett bennünket arra, hogy egy egészen kivételes látásmódú és óriási tapasztalattal megáldott, élménygazdag életutat megélt emberrel fogunk interjúzni. De ennél sokkal több történt.

Miután megegyeztünk a tegeződésben, már eleve nagy vigyorgások közepette bekapcsoltuk a diktafont, és belekezdtünk az okulásba és az élményfürdőbe.

A teljes interjú és képek >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gennyes agyhártyagyulladás ellen oltanak be diákokat Körmenden

Gennyes agyhártyagyulladás ellen oltanak be több mint hatszáz középiskolást Körmenden - mondta el a… Tovább olvasom