Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A Graboplast új üzeme 2014 tavaszán indulhat

A Graboplast új, prémiumkategóriás padlókat gyártó üzeme 2014 tavaszán kezdheti meg a termelést Tatabányára tervezett gyárában – mondta Jancsó Péter elnök-vezérigazgató az MTI érdeklődésére.


Közlése szerint a beruházás 5,6 milliárd forintos költségének harmadát uniós forrásból pályázták meg, a többire még keresik a finanszírozási lehetőséget. Akár állami szerepvállalással is finanszírozhatnák a fejlesztést úgy, hogy az állam kisebbségi tulajdonrészt szerez a társaságban – jegyezte meg a jelenleg hatszáznál több embert foglalkoztató társaság első embere.

Szinte biztos, hogy az új, 4500 négyzetméteres, csúcsminőségű padlólapokat gyártó üzemet a már másfél évtizede működő tatabányai gyáruk mellé építik, amelyben további legalább hetven embert alkalmaznak majd. A préselt mintás, a fa- vagy kőlaphoz nagyon hasonló luxury vinyl tile (LVT) burkolóelemek piaca a fejlett világban évi 100 millió négyzetméter. Ez évi 15 százalékkal bővül; ebből szeretnének maguknak három év alatt kiszakítani egy 2 millió négyzetméteres szeletet – jegyezte meg az elnök-vezérigazgató.

Megemlítette: a tatabányai telephely mellett szól, hogy fejlesztőik a győri központból 30-35 perc alatt elérhetik majd a gyárat, ezért sem akarták külföldre telepíteni az üzemet. A Graboplast azzal számol, hogy az év második felében megkezdődhet az építkezés, és közben már meg is rendelik az új üzembe kerülő gépeket.

A napokban közölte a Graboplast az MTI érdeklődésére, hogy a társaság tavalyi forgalma néhány százalékkal meghaladja a 2011. évi 16 milliárd forintos értéket. Az eladások 6-8 százalékát adó hazai piacon kétszámjegyű csökkenést kellett elkönyvelniük, miközben exportjuk nőtt.

Olvasóink írták

  • 1. gutentag 2013. február 01. 22:50
    „Azt köszönjük, hogy nem külföldre vitték a telephelyet, de van a győri központhoz közelebbi hely is, pl. Győr. A végén ezzel is úgy járunk, mint a kekszgyárral: győrinek hívják, de mindenhol gyártják, csak Győrben nem. :(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keszthelyen meghalt egy asszony, akit égő lakásából hoztak ki a tűzoltók

A tűzoltók hoztak ki Keszthelyen egy égő lakásból egy asszonyt, a nő nem sokkal később meghalt -… Tovább olvasom