Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A Fidesz szerint Tétényi Éva törvénytelenül működésképtelenné tenné Esztergomot

A Fidesz és a KDNP esztergomi képviselőcsoportja szerint Tétényi Éva, Esztergom független polgármestere azzal, hogy nem hajlandó aláírni a város szülés előtt álló jegyzőjének szabadságát, lényegében betegállományba akarja kényszeríteni a hetedik hónapos terhes kismamát.
Az MTI-hez kedden eljuttatott, Steindl Balázs frakcióvezető által jegyzett közlemény arra is rámutat: a szabadsági kérelem elutasítása mögött az állhat, hogy a jegyző sürgős feladatainak ellátására szabadságának ideje alatt is behívható lenne, ez azonban betegállományba vonulva már nem lehetséges.

Amint a Fidesz közleménye fogalmaz: "a polgármester asszony ezzel a döntésével ismét bizonyítja azt a célját, hogy működésképtelenné akarja tenni a város hivatalát".

Steindl Balázs arra is felhívja a figyelmet, hogy Tétényi Éva közben már azt is megakadályozta, hogy a pénzügyi osztálynak, valamint az adóügyi irodának megbízott vezetője legyen.

A város jegyzőjének hamarosan esedékes távozásáról és a polgármesteri hivatal "összeomlásáról" múlt csütörtökön Tétényi Éva is közleményt adott ki. Ebben tudatta, hogy véleménye szerint szeptembertől megszűnhet a közigazgatás Esztergomban, kivéve, ha addig kormánybiztos érkezik a városba.

A polgármester akkori közlése szerint az esztergomi polgármesteri hivatal összeomlása már az előző városvezetés idején elkezdődött, mivel több osztály élén már akkor sem volt megfelelő szaktudású vezető, illetve megbízott vezetők látták el a szakmai feladatokat. Ez a folyamat a tavaly októberi választások óta felgyorsult - tette hozzá Tétényi Éva.

"Több hónapja jelzem, hogy a közigazgatás is megszűnhet Esztergomban. Ez szeptembertől meg is valósul, hiszen a jegyző szülési szabadságra készül, az aljegyző és jegyzői iroda vezetője más településeken vállalt felelős megbízatást, valamint tovább folytatódik a szakemberek elvándorlása a hivatalból" - állt a közleményben.

Tétényi Éva emlékeztetett arra, hogy 2011. július 13-án azért fordult hivatalos levélben Navracsics Tibor miniszterelnök-helyetteshez, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetőjéhez, hogy fontolja meg egy kormánybiztos kijelölését.

Olvasóink írták

 • 3. Madarász 2011. augusztus 17. 08:46
  „A Fidesz meg törvénytelen módon lassan működésképtelenné teszi az országot és mély szegénységbe taszítja a lakosságot. Nem lenne ideje lemondani?!”
 • 2. load 2011. augusztus 17. 02:31
  „Az elmúlt hónapokban Esztergomban patthelyzet alakult ki a képviselő-testület kétharmadát adó Fidesz-frakció és az ugyanekkora aránnyal megválasztott független polgármester között, mivel Tétényi Éva 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt az előző, Meggyes Tamás vezette önkormányzattól, s ezért adósságrendezési eljárást kért a város ellen. A Fidesz már az első képviselő-testületi ülésen közölte, fél évig nem hajlandó alpolgármestert jelölni, illetve később jelezte, az adósságrendezési eljárást törvénytelennek tartja, ezért nem működik együtt a polgármesterrel.
  http://hvg.hu/itthon/20110805_nyitott_kerdes_esztergom

  Kiknek is kéne akkor lemondani?”
 • 1. rommel 2011. augusztus 16. 21:57
  „ÉVIKE
  NEM KELLENE LEMONDANI ?!
  A SZEMÉLYES BOSSZÚ NEM SZOLGÁLJA AZ ESZTERGOMIAK ÉRDEKEIT !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nő a munkanélküliek száma Vasban

Vas megyében mintegy 260-nal nőtt a munkanélküliek száma júliusban. Tovább olvasom