Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A ˝fapados˝ Dakar szombathelyi túlélői

15 nap, 9000 km, hőség és por, napi 10-15 óra a volán mögött: ez a fapados Dakar, azaz a Budapest-Bamako Rally.

A 2011-es jótékonysági versenyen a Savaria Motorsport Team tagjai is képviseltették magukat, és nem is akármilyen eredménnyel: a szombathelyi csapat az előkelő 11. helyen teljesítette az embert és gépet próbára tevő versenytávot. A versenyen induló csapat két tagját, Németh Imre pilótát, és Bíró Gábort Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar látta vendégül a városházán, hogy beszámoljanak élményeikről, tapasztalataikról. A protokolláris teendők után szerkesztőségünk is mikrofonvégre kapta a fekete kontinenst megjárt ˝kalandorokat˝ - írja a vaskarika.hu.

A Budapest-Bamako nem más, mint a világhírű Párizs-Dakar és egy extrém körülmények között lezajló autós tájékozódási- és kalandverseny adrenalinnal telített keresztezése. A Bamakón csak minimális a támogatottság - a szereléseknél a pilóták csak magukra számíthatnak, és csak két orvosi medicar, valamint a segélyként levitt mentőautók kísérik a mezőnyt. Az indulók túra- vagy versenykategóriában nevezhetnek. A két kategóriát az itinerek - előre meghatározott idő- és útiterv - hossza, a teljesítendő feladatok, és az igénybevett útfelületek különböztetik meg egymástól.

A másik lényeges különbség a Dakar és a Bamako között maga a jótékonysági cél. A bamakósok idén több mint kétkamionnyi adománnyal érkeztek Afrikába. Sajnos ezek a segélyszállítmányok csak cseppek a tengerben, de legalább a lehetőség reményét megadják.

Először Németh Imrét, a Savaria Motorsport Team pilótáját kérdezte a vaskarika.hu a verseny részleteiről, aki navigátora, Lengyel Krisztián segítségével a 11. helyig juttatta az SMT Nissan Navaráját.

A cikk itt folytatódik >>


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Norvég-tengeren horgászó erdész esete a színházzal

Az aktuális SzínházSzerdán Trokán Péterrel Nagy Cili beszélgetett. Tovább olvasom