Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

A csornai négyes tragédia után: születésnapján maradt árván Brigi - fotók

Mint minden tizenhárom éves kislány, Brigi is izgatottan várta a születésnapját. Szülei, testvérei nem tudják felköszönteni, mert ők haltak meg a csornai balesetben.
Szívszaggató hallgatni a pápai nagyszülői házból kiszűrődő hangokat, látni a virrasztás nyomait az udvarban. Az árván maradt kislány most itt van.

A család nem a nagyszülőknél, hanem Pápa egyik másik városrészében élt egy régi társasházban. Megrázó látni a velük egy szinten lakó Szabó Sándor elmorzsolt könnyeit is: az idős úr volt a három gyermeküket tisztességgel nevelő házaspárt, a kicsi Armit és a tizenöt éves Lacit siratja.

"Vigyázzon magára, Sanyi bácsi!"

"Csütörtök reggel még úgy mentek el a fiatalok, hogy szóltak nekem: vigyázzon magára, Sanyi bácsi. Mindig ilyenek voltak, figyelmesek, kedvesek, udvariasak" – mondja a pápai társasház földszinti lakásában élő férfi.

A tragédiáról elsőként számoltunk be: egy pápai család két gyermekkel a hátsó ülésen Csornára vitt vasat, a vasúti átjáróban az apa vélhetően nem vette észre a piros jelzést és egy vonat maga alá gyűrte az autót. Mind a négyen meghaltak.

"Az utolsó reggel még kimosta a ruhákat"

"Brigi vigasztalhatatlan. Csak sír és azt mondja, miért nem ült ő is az autóban" – mondja az egyik családtag a nagyszülői ház előtt, de a gyász náluk olyan, amely idegen szemet nem enged be a falakon belülre. Megtudjuk, hogy a kislány előző este a nagyszülőknél aludt, ezért nem tartott ő is csütörtök reggel a családdal Csornára.

Az anya, aki az otthonában mindig rendet és tisztaságot tartott, az utolsó reggel még kimosta a ruhákat, s bár általában csak hárman – a férj, a feleség és a hatéves Armi – szokott menni a körutakra, most kivételesen velük tartott a nagyfiú, Laci is.

"Ki fogja azt mondani ezentúl, hogy Ági néni, ugye süt nekem linzert?" – teszi fel inkább csak magának a kérdést a fiatalokkal egy társasházban lakó Szabó Béláné. Kéri, írjuk le: örök nyugodalmat kívánnak a családnak és szeretettel fognak mindig emlékezni rájuk.


Szabó Béláné a házban lakókkal együtt gyászolja a családot, akikről valóban csak jót tudtak mondani. Fotók: H. Baranyai Edina
Szabó Béláné a házban lakókkal együtt gyászolja a családot, akikről valóban csak jót tudtak mondani. Fotók: H. Baranyai Edina

Nem a rutintalanság okozta a tragédiát

Brigitta a nagyszülőknél fog élni, a gyámsági eljárást már intézik. Csütörtökön este elment egy mécsessel az eddigi otthonához, letette az ajtajuk előtt, meggyújtotta, ahogy néhány családtag is tette péntek délutánig. A lakás ugyanakkor üres, be senki nem ment, még Brigi sem.

A rendőrség továbbra is vizsgálja a baleset körülményeit, a család ismerősei ugyanakkor azt mondják, Laci sok éve vezetett. Mivel munkájuk miatt szinte mindig jöttek-mentek az országban, aztán pedig a szerzett áruval piacoztak, ezért csak a szerencsétlen véletlen és nem a rutintalanság okozta a tragédiát.

Szabó Sándor beszélt utoljára a fiatalokkal, akkor persze nem sejthette, hogy többé nem köszönhetnek már egymásnak.
Szabó Sándor beszélt utoljára a fiatalokkal, akkor persze nem sejthette, hogy többé nem köszönhetnek már egymásnak.


Nem akarnak belegondolni, hogy Laci miért éppen most ült be negyedikként az autóba. S abba sem, hogy Brigi miért nem. A sors kegyetlen csapást mért egy kicsi lányra, akinek a tortáját a szülők napokkal ezelőtt megrendelték. Elfújni a gyertyákat mégsem fogják.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csak a kolesz? Pang az albérletpiac a megyében!

Mi lesz veletek, drága egyetemisták? Vagy már gondoskodott a család lakhatásról? Mert jelenleg az Ingatlanbazár.hu oldalán mindössze 9 kiadó lakás található. Az is mind Győrben. Tovább olvasom