Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A család kérésére elhalasztják a temetést

A család kérésére elhalasztják a kolontári iszapömlés egyik áldozatának temetését, a fiatalembert kedden búcsúztatták volna - mondta a devecseri plébános az MTI tudósítójának hétfő délelőtt.
A devecseri plébánia udvarán a Katolikus Karitász munkatársai ételt, italt osztanak a betérőknek. A plébános elmondta, hogy rengeteg ruhát kaptak, de szükségük lenne gumicsizmára és védőkesztyűre is. Folyamatosan érkeznek a felajánlások, ezek koordinálása jelenti most a legnagyobb feladatot a plébános szerint.

Az MTI tudósítója a polgármesteri hivatal előtt állatvédőket látott, amint egy párhetes cicát tisztítottak meg a vörösiszaptól. Ivanyik Zsolt, a vegyi csoport Kazincbarcikáról érkezett önkéntese elmondta, hogy 28 órája dolgoznak folyamatosan, az állatvédőkkel közösen mentik a kertekben rekedt állatokat. A Tököli Állatmenhely munkatársai a devecseri Hunyadi utcából csirkéket, kacsákat, kakasokat szabadítottak ki délelőtt.

Devecserben független kárszakértők járják az utcákat, de több ember is arról beszélt, hogy félnek a csalóktól, nem mernek információt adni személyes adataikról. A templom melletti hangszórókból egy Ajkáról műsort sugárzó rádióadón keresztül a gátépítésről szóló híreket közvetítik. A menetrend szerinti buszjáratok és postaautók mellett teherautók jelentik a forgalmat, az utcákon maszkban közlekednek az emberek.

A Veszprém Megyei Védelmi Bizottság tájékoztatása szerint vagyonelleni bűncselekményekről eddig nem érkezett bejelentés, a rendőrök folyamatos ellenőrzést tartanak azokban az utcákban, ahonnan kiköltöztettek embereket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ÁNTSZ helyzetjelentése Kolontárról

"A X-es tározó újabb, illetve a IX-es tározó esetleges kiömlésnek megállítása érdekében egész éjjel hatalmas erővel folyt és a nap során is folyamatosan tart egy ideiglenes terelő ill. lokalizációs gát építése". Tovább olvasom