Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

A Coke Clubba települt a siófoki könyvtár

Egész nyárra szóló együttműködést kötött a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár és a Coke Club.

A fehér homokos partra látogató vendégek egész nyáron ingyen vehetnek kölcsön könyveket a mintegy ezerpéldányos strandkönyvtárból.

A Coke Club-ban idén nyáron garantáltan nem marad senki olvasnivaló nélkül, hiszen a vendégek mintegy ezer kötet közül válogathatnak. A BRTK Könyvtár július 2-tól, a nyitás napjától egészen augusztus 21-ig kínálja köteteit.

A Gringo Sztár együttes is fellapozott néhány kötetet
A Gringo Sztár együttes is fellapozott néhány kötetet

A könyvtár munkatársai a hely szellemének megfelelően elsősorban könnyed strandolvasmányokkal készültek a szezonra – van itt minden a jó krimiktől kezdve az izgalmas kalandregényeken át egészen a szerelmes regényekig. A kötetek közt idegen nyelvű könyvek és a siófoki Europe Direct iroda jóvoltából vadonatúj, Európai Unióval kapcsolatos kiadványok, képes, izgalmas tájékoztatók is találhatók.

A strandkönyvtárból ingyenesen és önkiszolgáló módon – egy tematikus „könyvtükör" alapján - lehet kölcsönözni és helyben olvasni. Az üzemeltetők bíznak abban, hogy a vendégek közül mindenki rendeltetésszerűen használja majd a könyveket – azaz azokat olvasás után visszateszi a helyére.

„Tavaly nyáron rendeztünk be először könyvsarkot a klubban, és magunk is meglepődtünk, hogy milyen népszerű lett. Külön büszkék vagyunk arra, hogy alig pár kötetet felejtettek el visszatenni egész nyáron, ezért úgy gondoltuk, hogy közönségünk megérett a még színvonalasabb könyvsarokra. Örülünk neki, hogy sikerült megállapodni a BRTK Könyvtárral, és ezáltal idén már tudatosan válogatott, gazdag kínálattal találkozhatnak vendégeink", mondta el Szende Attila, a Coke Club vezetője.

„Jó ideje dolgozunk már azon, hogy minél több fiatallal megismertessük az olvasás örömét. Nem ciki a könyvtár címen indítottunk programot, amelynek szerves része a Coke Club-ba való kitelepülés is. Bízunk benne, hogy sokaknak szerez majd kellemes perceket a strandkönyvtár", tette hozzá Dr. Kovács Emőke könyvtárigazgató.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc hónap börtön törmelék lerakásért

Jogerősen nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Zala Megyei Bíróság a hulladékgazdálkodás… Tovább olvasom