Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Dunántúl > Szombattól négy héten át tartanak a borhetek Balatonfüreden

Szombattól négy héten át tartanak a borhetek Balatonfüreden

Szombaton nyitja meg kapuit a nagy hagyományokkal rendelkező balatonfüredi borhetek programsorozata, amely augusztus 25-ig várja a látogatókat a széles borkínálat mellett kulturális-szórakoztató eseményekkel és kézműves vásárral.

mti - 2012.08.01. 17:13
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Az első borhetet Balatonfüreden 1932-ben rendezték, és bár néhány év kimaradt, lényegében azóta rendszeresen megrendezi Balatonfüred önkormányzata - közölte az MTI-vel Krámli Franciska, a balatonfüredi polgármesteri hivatal művelődési osztályának munkatársa. Idén huszonnégy borász mellett három helyi pecsenyés és négy pálinkaház települ ki a Tagore sétányra. A kézműves vásáron az előző évhez hasonlóan a helyi kézműveseken kívül részt vesz debreceni mézeskalácsos és a Városok-Falvak Szövetségének tagjai, kosár- és szalmafonó, gyöngyfűző, ékszerkészítő, hímző.

A Kisfaludy-színpadon négy héten át kulturális-szórakoztató programokkal várják a közönséget: lesz rock, népzene, néptánc, sztepp-, pop, modern tánc és utcabál több alkalommal is. Fellépnek a környékbeli kulturális-művészeti csoportok is. A borhetekre külön rendeletet alkotott az önkormányzat, így éjfélig nyitva lehetnek a borosok a Tagore sétányon. Az előkészítésben és lebonyolításban részt vesz a Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elnöke, a Balatonfüred-Balatonszőlős Hegyközség képviselője és a részt vevő borászok közös képviselője is.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...