Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Iszapömlés: Pénzadomány, élelem és gyógyszerek a károsultak megsegítésére

További pénzadományok, élelmiszer, gyógyszer, tisztító- és higiéniai szerek érkeznek a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak megsegítésére.

Több mint négymillió forint értékben adományozott élelmiszert, gyógyszert, tisztító- és higiéniai szereket a Leier Hungária Kft. A szerdán megérkezett felajánlás Devecser polgármestere és Szente Róbert, az önkormányzat megbízott logisztikai főreferense koordinálásában jut el a kárt szenvedettekhez és a védekezési munkálatokban részt vevőkhöz. A cég korábban több teherautónyi takarót, tisztítószereket, védőruhákat és a kárenyhítési, valamint kármentesítési munkálatoknál szükséges lapátokat, gumicsizmákat adományozott a vörösiszap-katasztrófa által sújtott Devecsernek - tudatta a vállalat az MTI-vel.

A BÁV Zrt. 1 millió 400 ezer forinttal támogatja a Kolontári Védőnői Szolgálat újraindítását, a tragédia következtében használhatatlanná vált csecsemőgondozói eszközök teljes megújítását. A BÁV őszi aukciójának második napján sikeresen elárverezték Istókovits Kálmán Freskóterv című alkotását: a kép 700 ezer forint leütési áron kelt el, a kereskedőház pedig ugyanennyivel egészítette ki az adományt. A befolyt összeg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével jut el a kolontári védőnői szolgálathoz - közölte Koncz Erika, a BÁV kommunikációs vezetője az MTI-vel.

Negyedmillió forinttal támogatja a vörösiszap-katasztrófa károsultjait a Miga Film Reklámügynökség, felajánlva a cégek közötti karácsonyi, év végi ajándékozásra szánt összeget - tájékoztatta Klacsán Gábor kreatív igazgató az MTI-t.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszapömlés: Szlovák segítség a kárfelszámoláshoz

Szlovákok is segítséget nyújtanak a vörösiszappal elöntött ajkai térség mezőgazdasági területeinek… Tovább olvasom