Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Iszapömlés - Országos gyűjtés katolikus templomokban

Országos gyűjtést tartanak a vörösiszap-katasztrófa károsultjai javára jövő vasárnap (október 31-én) a katolikus templomokban - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkársága kedden az MTI-vel.

Az MKPK titkársága azt írta, hogy ahol már gyűjtöttek erre a célra, ott az egyházmegyei hivatalokhoz kell eljuttatni a felajánlásokat.

A Katolikus Karitász a kárt szenvedettek megsegítésére elkülönített bankszámlán is várja a lakosság felajánlásait, mivel a legnagyobb segítséget most már a pénzbeli adományok jelentik. A hívek összefogásának köszönhetően az első két hétben több mint 30 millió forintnyi pénzadomány gyűlt össze.

A jótékonysági szervezet egy kamionban és két kisteherautóban tisztítószert, tisztálkodószert, élelmiszer- és ruhaadományt juttatott el kedden a helyszínre. A segélyből az önkéntesek csomagokat állítanak össze, naponta 80-100 rászoruló család vesz át a karitász bázisain élelmiszert és tisztálkodószereket tartalmazó egységcsomagot.

A közleményben az áll: a Katolikus Karitász az áradás után védőfelszereléssel, takarítóeszközökkel és tartós élelmiszerrel sietett a helybeliek segítségére, valamint lelki segítségnyújtással is a rászorulók mellett áll.

Munkatársaik mellett mozgósítottak mintegy hatszáz önkéntest is, akik a terület megtisztításában és az értékek mentésében segédkeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útépítésről loptak el táblákat Zalában

Kéttucatnyi útszéljelző táblát loptak el egy építési területről a 76-os úton, Zalacsány és Tilaj… Tovább olvasom