Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

86-os főút: újabb szakaszt adnak át

December közepén adják át a 86-os főút Szeleste községet elkerülő szakaszát, a település így mentesül az átmenő forgalom alól.

A közlekedés gyorsabbá és biztonságosabbá válik az új szakaszon - közölte az MTI-vel hétfőn a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.
A kivitelezési munkák a terveknek megfelelően lezárultak, a műszaki átadás november utolsó napján kezdődött meg és várhatóan december közepéig tart, ezt követően adják át a Szombathely térségében folyó komplex közútfejlesztés részeként megépült elkerülő utat - a közlemény szerint.

Az óránként 110 kilométeres sebességre tervezett, kétszer két forgalmi sávos útszakaszt 3,76 km hosszon új nyomvonalon építették meg, a Vátot elkerülő úton pedig a kétszer egy sávot a 88. számú főút csomópontjától kétszer két sávosra egészítették ki, 1,5 kilométer hosszon.

A beavatkozás során az útszakaszon egy felüljárót és egy hidat is építettek. Emellett egy sor környezetvédelmi beruházás is megvalósult, például vadvédő kerítést és az útról lefolyó csapadékvíz tisztítását végző, úgynevezett biofiltrációs árkot építettek.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzéssel választotta ki a kivitelező Magyar Aszfalt Kft.-t. A beruházást az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) társfinanszírozásával a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) részeként valósították meg.

A támogatás összege csaknem bruttó 3,7 milliárd forintot tett ki, ebből 15 százalék volt az operatív programon belüli hazai forrás, 85 százalék pedig az ERFA-ból származott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összefogás Fal a vörösiszap helyén

A devecseri kastélyparkban ünnepélyes keretek között avatták fel a vörösiszap-tragédiának emléket… Tovább olvasom