Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

85 éves besurranó tolvaj: megint elkapták Repülős Gizit

Sáros lábnyoma miatt tűnt fel az ingatlan lakóinak, hogy idegen járt a házban. A nyomok a bejárati ajtótól egészen az asztalig vezettek. Odáig, ahol a tulajdonos pénztárcája feküdt. Akkor már üresen. A besurranásos lopás nyomán végzett adatgyűjtés a város vasútállomásáig vitte a rendőröket, egészen a váróteremig, ahol egy idős hölgy éppen a szemeteskukából húzta ki a kezét.
A Munkácsy utcában élő házaspár hétfőn kora délután egy rövid cigarettaszünet erejéig ment ki az ingatlanukhoz tartozó melléképületbe, de a lakást így sem hagyták teljesen üresen. A bejelentő anyósa a házban tartózkodott, amikor ismeretlen besurrant a nyitott bejárati ajtón. Erről tanúskodott az ajtótól a nappaliban lévő asztalig vezető sáros lábnyomok sora. Az asztalon hagyott pénztárcából tizenötezer forintnyi készpénz hiányzott, de az iratok maradéktalanul benne voltak. Kiszaladtak az utcára, de nem láttak senkit. Ezt követően értesítették a rendőrséget - írja a police.hu.

A Bicskei Rendőrkapitányság ügyeletese szinte ezzel egyidőben kapott egy másik bejelentést, miszerint egy idős, fehér sapkás hölgy, aki vajszínű kabátot visel, benéz és bemegy az utcában lévő házakba, azzal az ürüggyel, hogy az utcában gumis műhelyt keres, illetve szeretné magát kivitetni a vasútállomásra. A járőrök már nem találták az apró termetű hölgyet a Munkácsy utcában. Ugyanakkor találtak a közelben szemtanúkat, akik látták, hogy az idős hölgy fiatalokkal beszélgetett és kiderült, tőlük is azt kérte, hogy vigyék a vasútállomásra.

Bicske Kis Állomás jegykiadó helyiségében épp a szemetesvödörbe tett valamit a keresett személyleírású nő, amikor a járőr észrevette. A rendőrök kérdésére elmondta, hogy a zsebkendőjét akarta kidobni a kukába és e közben vette észre, hogy pénz van benne. A 14.500,-Ft-ot átadta a járőrnek. A 85 éves budapesti asszonyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították, a megtalált pénzt lefoglalták.

A megnyerő külsejű idős asszony nem ismeretlen a rendőrség előtt. Bűnözői karrierjét még az 50-es években kezdte. Bűnüldőzői körökben Repülős Gizi néven híresült el, mivel annak idején előszeretettel használta a belföldi repülőjáratokat. Az utóbbi harminc évben nem kevesebb, mint 22 és fél év fegyház, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság és 345 ezer forint pénzbüntetést róttak ki rá további hat esetben. Utoljára a Mohácsi Városi Bíróság előtt állt múlt év júliusában, amikor lopás miatt 45 ezer forint pénzbírságot szabtak ki az akkor még 84 éves asszonyra.

A besurranásos lopás miatt indított büntetőeljárást a Bicskei Rendőrkapitányság nyomozói tovább folytatják.

Olvasóink írták

 • 14. Túrabakancs 2011. február 09. 13:45
  „Na itt van az igazi szupernagyi!
  Őrület! !!! :) Friss hír.
  http://atv.hu/cikk/20110208_motoros_rablobandat_kergetett_el_retikuljevel_a_nagyi_video?source=hirkereso”
 • 13. futóbab 2011. február 09. 08:57
  „Ja az egyik maszek luxus börtön ami PPP konstrukcióban épült,Tiszalökön található.Megtekintése után mindenkinek jó munkát kívánok.”
 • 12. futóbab 2011. február 09. 08:46
  „Nem semmi az öreglány.Más már 60 évesen vonszolja magát.Nem véletlen,a börtön lakóknak több joguk van mint a kint élő becsületes polgárnak,nem kell a megélhetésért keményen dolgozni,a sok reklamálás után az ételek bőségesek,mondhatni finomak,betegség esetén magasabb szintű ellátásban részesülnek,a börtöneink komfortosak,szórakozásra,tanulásra,sportolásra,..stb-re jól felszereltek.Ezért nem véletlen hogy sokan ott jobban érzik magukat mint a civil életben.Természetesen a mi pénzünkből finanszírozva.Gizi mama egyszer azt nyilatkozta,hogy kifejezetten jól érzi magát a börtönben,hisz semmi gondja sincs,és mindíg örül,ha vissza "repítik"a megszokott nyugodt környezettébe,és őt tisztelik a börtön lakói.Néha elgondolkodom azon,melyikünk is él szigorúbb,nehezebb körülmények között,főleg ha az újonnan felépített és átadott minden igényeket kielégítő 2 börtön fotóit látom.Érdemes mindenkinek megnézni,és véleményt írni róla.”
 • 11. antalszabo 2011. február 09. 05:29
  „Előbb utóbb film készül róla:)”
 • 10. surdilovics69 2011. február 08. 19:56
  „Vazzeg,Gizus,ez nem semmi! Egy biztos: Te biztos nem szenvedsz még a sok betegségtől,mint hasonló korú sorstársaid::) Nagy játékos vagy,az biztos!”
 • 9. jirzi 2011. február 08. 18:33
  „8 Lehet hogy sokba került de inkább Ő lopjon mint ez a sok <moderálva> politikus

  3 Teljesen igazad van”
 • 8. accelerator 2011. február 08. 18:23
  „Azért ha a tényeket nézzük, akkor csak egy élősködő féreg! Ennyi idő alatt mibe került az államnak?!”
 • 7. Filtec 2011. február 08. 16:21
  „http://bit.ly/eXYOn0
  http://bit.ly/eh5JZW
  http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/20070611/repulos_gizi_londonban_hercegnot_loptam_meg/”
 • 6. meir 2011. február 08. 15:37
  „Bravoooo Mamus!!!”
 • 5. Patriot 2011. február 08. 14:43
  „Ő lehetne a szocialista politikusok védőszentje.”
 • 4. boltos 2011. február 08. 13:58
  „´88-ban Moldova a Bűn az élet-ben már úgy írt róla, hogy "Ő" a múlt.
  Mint látjuk a jelen is.
  És a jövő ?
  -Gizi néni, mi a hosszú élet titka?
  -Sok pihenés Aranyom!”
 • 3. AHA 2011. február 08. 13:17
  „Hungaricum.”
 • 2. Túrabakancs 2011. február 08. 13:08
  „Agyonütni?
  Egy SZUPERNAGYIT? :)
  Viszont az tény, van power az öreglányban.”
 • 1. Miértmagyar? 2011. február 08. 12:57
  „Üsse már agyon valaki ezt a vén szerencsétlent...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A híres olimpiai bajnok a kőszegi temetőben nyugodhat

Lóránt Gyula, a kőszegi születésű legendás hátvéd hamvai hazatérhetnek szülőföldjére. Tovább olvasom