Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

60 milliós támogatás a 70 éves ovinak Lentiben

Az átalakítások során új csoportszobát, megújult orvosi szobát és nevelői helyiségeket hoznak majd létre, valamint korszerűsítik az épületet.
Lenti városban és a környező településeken élő anyukák hamarosan újra munkába állhatnak, hiszen gyermekeiket biztonságban, korszerűen felszerelt, kényelmes épületben és szakszerű felügyelet alatt tudhatják. A helyi óvoda felújítására az önkormányzat 60 millió forint uniós támogatást nyert. Az átalakítások során új csoportszobát, megújult orvosi szobát és nevelői helyiségeket hoznak majd létre, valamint korszerűsítik az épületet.

A Petőfi úti óvoda 1941 óta működik a jelenlegi épületben, jelentős korszerűsítés ez idő alatt szinte csak a fűtési rendszer felújítása volt. Az elektromos hálózat, a tetőszerkezet és a hőszigetelés elavult, ami tekintélyes többlet kiadást okoz az intézmény fenntartóinak. A meglévő 4 csoportszoba mostanra túlzsúfolttá vált, a pedagógusok számára pedig sem nevelői szoba, sem öltöző nem áll rendelkezésre. Hiányoznak továbbá a megfelelő irodák, a raktárhelyiségek is.

Az uniós pályázaton nyert 60 milliós támogatással azonban a Lenti Napközi Otthonos Óvoda teljesen újjászületik. A beruházás során nem csak új csoportszobát kapnak majd a gyerekek, de felújított foglalkoztató szobákat, öltözőket és mosdókat is. Új helyen lesz majd az orvosi szoba, és megújul a melegítőkonyha is. A fűtési rendszert is tovább korszerűsítik, az új tetőnek, hőszigetelésnek és a modern nyílászárók beszerelésének köszönhetően pedig gazdaságosabban tud majd működni az intézmény. A folyosók és előterek új padlózatot kapnak és felújítják a vizes blokkokat is. A régóta időszerű informatikai korszerűsítés megvalósítása mellett pedig megújul az épület környezete is. Az épület és környéke minden fogyatékossági csoport számára akadálymentesen használható lesz, és a babakocsival érkező édesanyáknak sem kell ezután segítséget kérniük az épületbe való bejutáshoz.

Az óvodai és iskolai beszámolók alapján a fenntartónak fel kell készülnie a fogyatékkal vagy szociális hátrányokkal érkező kisdedek befogadására is. Többek között a meggondolatlan gyermekvállalás eredményeként, sajnos Lentiben és környékén is egyre több gyermek születik mentális vagy testi fogyatékossággal. Időben elkezdett fejlesztésükkel azonban a hátrány ledolgozható, s természetesen a gondozók célja is az, hogy ezek a kicsik is mihamarabb beérjék egészséges társaikat. Ehhez járul hozzá a férőhelybővítés is, hiszen így csökken a csoportszobák zsúfoltsága, ami segít a nyugodt légkör megteremtésében és zökkenőmentes foglalkozások megtartásában, így végső soron a szociális hátrányok enyhítésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötödik alkalommal rajtol el az Ultrabalaton

212 kilométer, 2000 lelkes futó, 16 tonna frissítő és több ezres biztató tömeg a Balaton körül. Tovább olvasom