Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

28 milliós büntetés Miháldnak

Engedély nélküli folyékonyhulladék-szállítás miatt 28 millió forintra bírságolta a miháldi önkormányzatot a zöldhatóság; a büntetés kifizetése működésképtelenné teheti a 118 millió forintból gazdálkodó falut - írta hétfői számában a Zalai Hírlap.

A miháldi önkormányzat 20 éve foglalkozik az emésztőgödrökből származó iszap gyűjtésével és szállításával. A miháldiak végzik a szolgáltatást a szomszéd településeken is, ahol még nem épült ki a szennyvízcsatorna-hálózat.

Mándó Tibor (független) polgármester a lapnak elmondta, hogy az önkormányzatnak engedélye van a folyékony hulladék elhelyezését szolgáló telep működtetésére, de a szállításhoz - amit a 2000-ben hozott rendelet ír elő - a szükséges dokumentumokat nem szerezték be.

Hozzátette: a hatóságot minden évben tájékoztatták az elszállított hulladék mennyiségéről, de csak tavaly júliusban hívták fel a figyelmüket az engedély hiányára. Azt követően, még a vizsgálat előtt beadták az engedélykérelmüket, de a zöldhatóság ennek ellenére kiszabta a 28,3 millió forint bírságot, amit a másodfokon eljáró hatóság is helybenhagyott.
Az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség sajtószóvivője szerint az önkormányzatra kiszabott bírság jogszerű és megalapozott, de a lapnak arra a kérdésre, hogy a hatóságnak miért nem tűnt fel korábban az engedély hiánya, nem kívánt válaszolni.

A miháldi önkormányzat jogtalannak érzi a büntetést, ezért bírósághoz fordult - olvasható a napilapban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autós üldözés a határon át - Két magyar után hajtottak az osztrákok

A járművezető nem állt meg az osztrák rendőrök jelzésére, akik a határig többször is megpróbálták… Tovább olvasom