Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

222 millióból újul meg a szombathelyi iskola

A pályázat során megvalósul az iskola homlokzatának felújítása, s akadálymentes wc-k is kialakításra kerülnek.

A Nyugat-Dunántúli Operatív Program ˝Korszerű környezet, korszerű tudás˝ című pályázatán a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskola sikeresen szerepelt. Az intézmény 222 millió forintból újul meg. A megpályázott összeg 200 millió forint, a fenntartó 22 millió forinttal járul hozzá a beruházáshoz.

A pályázat során megvalósul az iskola homlokzatának felújítása, egyes részeken utólagos homlokzati hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje. Továbbá a magastetős épületrészen a tetőszerkezet javítására és a tetőfedés cseréjére, a vizesblokkok felújítására, egyes bejáratok akadálymentes használatra alkalmassá tételére, akadálymentes parkoló megépítésére, s két épületben akadálymentes wc-k kialakítására is sok kerül.

A környezeti fenntarthatóság és az intézmény energiatakarékosabb működése érdekében az udvaron lévő tornatermi épületre napelemek kerülnek. Az infrastrukturális felújítás része egy fejlesztőszoba létrehozása és az alagsorban lévő klubhelyiség felújítása. A megvalósítás során udvari játékokat, bútorokat és a fejlesztő szobába gyermekek képzését fejlesztő speciális eszközöket is beszereznek.

Az iskoláról

A város központjában álló iskolát 1906-ban alapították a Szent Domonkos-rendi Nővérek.1948-tól Paragvári Utcai Állami Általános Iskola, majd Hámán Kató Utcai Általános Iskola néven alakította hagyományait. Az intézmény 1997/98-tól két szomszédos, egymással összekötött épületben működik. Az osztálytermeken kívül természettudományi előadók, nyelvi tantermek, két internet hozzáféréssel ellátott számítástechnika terem, hangversenyekre is alkalmas zeneterem, tükörfallal és technikai berendezésekkel ellátott táncterem, három tornaterem, l5000 kötetes könyvtár, ebédlő áll a tanulók rendelkezésére. Óraközi szünetekben, szabadidős és sportfoglalkozásokra a sportpályát és sportudvart vehetik igénybe. 740 tanuló 32 tanulócsoportban tanul. A nevelőtestület 66 tagja 12 munkaközösségben dolgozik

.

Olvasóink írták

  • 1. PityukaBá 2011. február 16. 07:09
    „de jó ez nem is pénz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Böllérverseny és rönkhúzás Csákánydoroszlóban

Böllérversenyt és rönkhúzást rendeznek február 19-én szombaton a Vas megyei Csákánydoroszlóban -… Tovább olvasom