Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

2012-re kész a Székesfehérvár-Tárnok vasút felújítása

A tervek szerint 2012 végére fejeződik be Tárnok és Székesfehérvár közötti vasútvonal 2009 márciusában megkezdett korszerűsítése; a nettó 55 milliárd forintos beruházás költségeinek 85 százalékát az Európai Unió finanszírozza, 15 százalékát hazai forrásból fedezik - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az MTI-vel szerdán.

A Közlekedés Operatív Programon (KÖZOP) részeként megvalósuló munkálatok során felújítják a pályát és az alépítményt, valamint a felsővezetéket. A kijelölt állomásokon biztosítják a 750 méter hasznos vágányhosszt, elvégzik az állomások felújítását és akadálymentesítését, aluljárókat és széles peronokat építenek ki.

A szakasz kivitelezését a SZCKM-2008 Konzorcium végzi, amelynek vezetője a Szentesi Vasútépítő Kft., tagja a Swietelsky Vasúttechnika Kft., a Közgép Zrt. és a Kelet Út Kft.

Hamarosan megkezdődnek a kivitelezési munkák a Budapest-Kelenföld-Tárnok vasútvonalon is. A kivitelezői közbeszerzési pályázat lezárult, s a NIF aláírta a kivitelezői szerződéseket a Doprastav a.s, a Subterra a.s. és az EuroAszfalt Építő Kft. által alkotott DSE konzorciummal. Ennek a szakasznak a munkálatai nettó 31 milliárd forintba kerülnek.

A korszerűsítés során átépítik és alkalmassá teszik a meglevő pályát az óránként 160 kilométeres sebességű közlekedésre Kelenföld és Tárnok, illetve Tárnok és Székesfehérvár között, s új biztosítóberendezési és távközlési rendszert telepítenek a Kelenföld-Székesfehérvár szakaszon.
Az új biztosítóberendezés kiegészítéseként - másik finanszírozási forrásból - ETCS 2 vonatbefolyásoló biztonsági rendszert telepítenek, s része a tervezett munkálatoknak Kelenföld állomás részbeni felújítása is.
A Kelenföld - Székesfehérvár biztosítóberendezési munkáira kiírt közbeszerzési pályázatra beérkeztek az ajánlatok, folyik az elbírálásuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyveres postarablás Piliscséven

Két férfi a szerda reggeli nyitáskor berontott a piliscsévi postára, és fegyverrel pénzt követelt -… Tovább olvasom