Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

120 ezer Swiftet hív vissza a Magyar Suzuki

A magyar gyártmányú első lengéscsillapítók rozsdásodása miatt a keréktartó csonk leválhat a csillapítóról és a gépkocsi mozgásképtelenné válhat.

A Magyar Suzuki ellenőrzésre visszahívja az Esztergomban gyártott, 1997 és 2002 október elseje között készült Swifteket, mert a magyar gyártmányú első lengéscsillapítók rozsdásodása miatt a keréktartó csonk leválhat a csillapítóról és a gépkocsi mozgásképtelenné válhat - erősítette meg az MTI értesülését szerdán az egyik Komárom-Esztergom megyei márkaszerviz tulajdonosa.

A hasznaltauto.hu oldalon 1997 és 2002 között készült eladó Suzuki Swiftek >>
"A hiba a lengéscsillapító cseréjével teljesen elhárítható, a beavatkozást azonban házilag nem lehet elvégezni. Ha szükséges, a márkaszerviz japán alkatrészre cseréli mindkét lengéscsillapítót, csavarjaikkal együtt. A munka időtartama körülbelül két óra" - tette hozzá a névtelenséget kérő szakember.

foto: hasznaltauto.hu
Suzuki 2001/ 10. hó - Foto: hasznaltauto.hu


Ruska Viktória, a vállalat kommunikációs igazgatója közölte az MTI-vel; az átvizsgálás csak Magyarországon 124.375 Swiftre terjed ki. A gyár levélben értesíti a forgalmiba bejegyzett tulajdonosokat, hogy keressék fel a megjelölt márkaszervizt. A vizsgálathoz nem szükséges sem a szervizkönyv, nem számít a garanciaidő lejárta sem, egyedül az értesítő levelet kell bemutatni.

A kommunikációs igazgató kiemelte, a hibát a Suzuki folyamatosan végzett utólagos minőségellenőrzése derítette fel. A vállalat elkötelezettségét biztonság mellett azzal igyekszi bizonyítani, hogy az összes érintett autón, köztük a tíz évnél idősebbeken is, térítésmentesen elvégzik a vizsgálatot. A Suzuki tudomása szerint a most feltárt hiba eddig semmilyen személyi sérüléssel járó balesetet nem okozott.
A szokatlan méretű visszahívási akcióról elsőként beszámoló totalcar.hu internetes oldal értesülése szerint a problémás alkatrészeket a pár éve felszámolt Berva Finommechanikai Rt. készítette.

A lengéscsillapító az első kerekek leszerelése nélkül is azonosítható, a kifelé néző oldalon "BERVA EGER HUNGARY" felirat szerepel. A totalcar.hu-n megtalálhatók azok az alvázszám tartományok, melyeket a visszahívás érint.

Internetes alkatrészáruházakban jellemzően 20.000 forint körüli összegért kapható egy darab első lengéscsillapító. Ha az összes érintett jármű mindkét lengéscsillapítóját kicserélik, ez Magyarországon közel ötmilliárd forintos kiadást jelenthet a Magyar Suzuki Zrt-nek.

Olvasóink írták

45 hozzászólás
 • 45. IV.Béla 2010. december 30. 21:15
  „Te aztán megértetted, amit írtam.. Ismételtem figyelmedbe ajánlom, amit tőled idéztem.”
 • 44. elemér 2010. december 30. 19:05
  „Ámerikában az élet 24/7, pláne a net-n.”
 • 43. IV.Béla 2010. december 30. 18:02
  „Zseni vagy, ember..”
 • 42. elemér 2010. december 30. 16:32
  „Olyan nincs hogy Ámerikában mindenki alszik. Elmélkedj csak a látszaton.;))”
 • 41. IV.Béla 2010. december 30. 15:53
  „Elemérnek kismilliószor elmondtam, hogy ne akkor szóljon hozzá a cikkekhez, amikor Amerikában mindenki alszik, legalább a látszatot tartsa fent, hogy tényleg kintről írogat, de hiába, ha meglát valamit, akkor már ugrik is. Persze egy dologban nagyon is igaza van: "aki hülye volt gyerekkorban az felnött korban is lehet hogy az marad."”
 • 40. elemér 2010. december 30. 15:27
  „zotyanak miért van erős tudeje?
  - mert olyan erővel tud fújni a bika seggébe, hogy annak kiegyenesedik a szarva.”
 • 39. zotya975 2010. december 30. 14:08
  „Szerintem igen. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy Amerikába szakadt hazánkfia pont itt a Kisalföld weblapján ossza az észt, ismeretei amúgy is erősen hiányosak, pontatlanok.”
 • 38. Primax 2010. december 30. 12:35
  „37. hozzászólás zotya975 !
  Hmmm...szóval a híres "elemér" egy ál-disszidens...:)”
 • 37. zotya975 2010. december 30. 09:47
  „Ez egy magyar oldal Elemér hát írj magyarul, a google fordítóval meg én is tudok menőzni. A híres ámerikádban olyan okosak az emberek, hogy az autók 99%-a autómata váltós, mert nem boldogulnak a kézi váltó hihetetlen bonyolult kezelésével, erről csak ennyit. Mindenki tudja hogy a szomszéd faluból írsz, kár játszani az amcsit.”
 • 36. elemér 2010. december 30. 08:48
  „"Érdekes módon,nem mindenkinek ragadt a szőnyegbe bele a gázpedál,pedig bla, bla, bla..."

  Ugyanaz a tipus, de a szönyeg nem ugyanaz a tipus. Minden tudás alapja...;))

  http://www.lexus.com/recall/#pedalEntrapmentRecallSection

  If the vehicle is equipped with a set of optional genuine Lexus All-Weather Floor Mats (AWFM), it will be inspected to determine if the AWFM set is of an older design. If it is, the older design AWFMs for the driver and the front-seat passenger will be replaced with newly designed ones.”
 • 35. Mankapunka 2010. december 30. 00:06
  „Béla

  Érdekes módon,nem mindenkinek ragadt a szőnyegbe bele a gázpedál,pedig hidd el,sokan lepadlózták ugyanazt a típust,és nekik meg nem??? Mert itt,amint látod,nem olyan lesz egyik rohad,másik nem.

  peet Az meg azért törik,mert nem bírja a sok dobálást,egymásra rakást,meg a hideg meleg váltakozását.
  Ilyenkor -10 fokban hamar roppan. Főleg,ha a sok töketlen nem takarítja le a kocsija ablakát,és nem látja,hogy éppen mellette vagyok,így sajnos néha borulnak az üres rekeszek.”
 • 34. Tanko 2010. december 29. 22:49
  „Parttalan vita ez. Nekem Opel nem kell soha többé, az utóbbi 10 műszaki hibából 10 Opelnél volt...”
 • 33. peet2 2010. december 29. 22:05
  „9
  nálad még soha nem repedt meg a kenyeresláda füle gyártáshiba miatt?????????
  Amit EMBER GYÁRT abban benne van a "selejt lehetősége.
  Állitólag csak ISTEN volt tökéletes? nézzd meg mi lett teremtményéből.

  Minden autómárkánál vannak konstrukcios hibák, de ezeket a gyártók tisztességgel nyilvánosságra hozzák.
  És ingyen ki is javitattják !
  Évente egyre több autógyártó tesz ilyet.Ez nem akkora hir mint lihegni kelljen rajta”
 • 32. elemér 2010. december 29. 21:36
  „GM-nek csinálltak Suzukit Kanadában. Nagyon jó kis kocsi volt, jó fogyaztásu, megbizható. Ámerikában USA már ezt nem árulják, mert abban nincs pénz. Honda viszont nékem mindig tetszett. Volt is egy Integram meg Toyotam is. Nem csak a márkát, de a tipust és annak történelmét is megnézem. Nem mindegy hogy mit vesz az ember.”
 • 31. IV.Béla 2010. december 29. 21:27
  „26. rallydave!

  Na az az autó kemény. Amióta az eszemet tudom, Herr Polesnig azzal csapat nálunk. :)”
 • 30. IV.Béla 2010. december 29. 21:24
  „9. Mankapunka!

  Ugyanmár, Manka, a Toyotánál többmilliós visszahívások vannak világszerte (abból egy rész ugye Lexus), úgyhogy nem kéne általánosítanod.”
 • 29. Agent 2010. december 29. 20:40
  „Mondjuk súly/lóerő arány egész jó, ha még le is van csupaszítva a vas”
 • 28. rallydave 2010. december 29. 20:28
  „Nem, hanem éppen formában volt a kis Swift, na meg én is, és a gyors végére utol sikerült érnünk.”
 • 27. Agent 2010. december 29. 20:26
  „"A Veszprém rally-n például a végén levillogtattuk a Weberes 911-es Porschét."

  LOL, tolatott?”
 • 26. rallydave 2010. december 29. 20:24
  „Én sem védeném a Suzukit, (talán egy kicsit mégis) de más autóknál is fordulnak elő ilyenek. Emiatt nem kell elítélni a kocsit. Én jelenleg is versenyzek, Swiftekkel, GTi-kkel, CRX-ekkel, és magyar Swift-tel is (a 68 LE-sel) sikerült megnyerni a rallye-túrát, nem is egyszer-nem is kétszer. Persze nyertünk már a GTi-kkel is, de azért emelem ki, mert kibeleztük a belsejét, és kapott két ülést, két övet, tűzoltókészülék, bukócső, sportkormány, és már kategóriát nyertünk vele Esztergomban. Semmi motortuning, kipufogó, csak a katalozátor lett kiütve belőle, és kész. Sokan voltak, akik szerint csaltunk valamivel, de volt óvás, és nem találtak semmit sem. A Veszprém rally-n például a végén levillogtattuk a Weberes 911-es Porschét.
  Szerintem megbocsátható ez a bűn a Suzukinak, végülis aki szereti, az fogja is, aki eddig nem, az meg így járt.”
45 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Házat robbantott volna magára

Közveszélyokozás miatt eljárás indult egy 65 éves oroszlányi férfi ellen, aki magára akarta… Tovább olvasom