Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Tilai Lajos Emléktorna Kunszigeten

Öt iskola lány- és fiú csapatainak részvételével szombaton teremlabdarúgó tornát rendeztek.
Kunszigeten 1994-ben rendezték meg először a Nyuszi-kupát az akkor frissen átadott sportcsarnokban. A húsvéti labdarúgó esemény megálmodója Tilai Lajos polgármester volt. Két évvel később épp a Nyuszi-kupa napjára virradó éjszaka halt meg Tilai Lajos, a következő évtől az ő nevét vette fel az azóta is hagyományos torna.

Tilai Lajos halálának 15. évfordulóján ismét iskolai teremlabdarúgó-tornát rendeztek Kunszigeten, amelyen a házigazdákon kívül Győrzámoly, Győrszemere, Győrladamér és Hédervár iskoláinak csapatai is részt vettek.

Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Medgyasszay László volt országgyűlési képviselő, Horváth Cs. Attila, a Győr-Moson-Sopron Megyei Labdarúgó Szövetség korábbi elnöke, Kovács István egykori megyei sportigazgató és Lendvai Ivánné, Kunsziget polgármestere. A Tilai családdal együtt a temetőben emlékeztek a környékbeli települések polgármesterei, Kunsziget civil szervezetei és a Győr Városi Tűzoltóság képviselője.

A tornán a lányok között Győrladamér lett az első, Győrzámoly, Győrszemere és Kumsziget előtt. A fiúk versenyét Hédervár nyerte, megelőzve Győrzámolyt, Kunszigetet és Győrladamért.

Fotók: Bábics N., Luka D., Mészáros Á., Nagy A., Szeredi A. és Vikidár M.

Olvasóink írták

 • 3. rózsa36 2011. április 05. 15:51
  „Kunsziget 2007 ősz óta kényszerhelyzetben van, és ha az önkormányzat a falu száját be akarja fogni, kénytelen mosolyogva-vicsorogva fenntartani mind az alsó mind a felső tagozatát munkabérekkel, járulékokkal, müködtetési költségekkel együtt. A Voki, Nagy Ottó Lászlóval az élen pedig halálra röhögi magát, mert egy fillérrel sem járulnak hozzá az iskolafenntartáshoz.

  Ami változott, az a volt iskola előnytelen megítélése és a stigma, amit kénytelen-kelletlen magán visel minden, jobb sorsra érdemes kunszigeti diák.”
 • 2. csakazigazat 2011. április 03. 09:54
  „kívülállóként annyit megjegyeznék,hogy a jelenleg érvényes támogatási rendszerben kunsziget nem tudná működtetni
  az alsó és felső tagozatot.Vagy az alsósoknak vagy felsősöknek át kellene járni egy másik községbe!!Ergo: elő állna az
  a helyzet amit Tilai Lajos polgármester és a község lakóssága nemkívánatosnak tartott és mindet elkövettek ,hogy a kunszigeti gyermekek helyben járhassanak az iskolába!!”
 • 1. rózsa36 2011. április 02. 20:45
  „Hiányolom, hogy sem országos, sem megyei, sem helyi nagyjaink között nem modott ünnepi beszédet a Vocational Academy nagyonnagy vezetője, Nagy Ottó László. Ha már nem angolul, legalább magyarul. Méltathatta volna azt az embert, aki visszahozta az iskolát Kunszigetre, hogy neki 2007-ben legyen mit lerabolni és tönkretenni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Siker az ugrókötél diákolimpián

Győrszentivánon rendezték meg az Ugrókötél Diákolimpiát március 20-án. A Feketés Impalák nagy sikert… Tovább olvasom