Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Róth: komoly bajban a magyar kézilabda - videó

Győrben a napokban rendezik a Diákolimpia kézilabda selejtezőit. A Bercsényi Középiskolában Róth Kálmán az Audi ETO szakmai igazgatója is figyelte a találkozókat. A sikeredzőt az utánpótlás helyzetéről kérdeztük.

Róth Kálmán 2007. augusztus 27-én mondott le az Audi ETO vezetőedzői posztjáról. Rövid szünet után azonban már ő volt a győri klub utánpótlás szakmai igazgatója, sőt, a magyar szövetség felkérte a juniorválogatott kapitányának is.

A mesteredző azóta is a háttérben dolgozik, a tőle megszokott eredményességgel. Közben tanít, és most a Diákolimpián is irányít csapatokat. Az utánpótlás helyzetéről nincs igazán jó véleménye. 


Róth Kálmán az utánpótlás helyzetéről.

Olvasóink írták

 • 12. pacsibácsi 2010. november 13. 15:26
  „11. Szerintem nem, miért baj, ha lehet választani? Főleg kézi-kosár esetében. Nem biztos, hogy minden lánynak bejön a sokkal férfiasabb kézi, s akkor ott az alternatíva.”
 • 11. urbaniastapista 2010. november 12. 09:54
  „1. a "sponzorok" már nem a feneketlen kútba szórják a pénzüket, inkább beszállnak valami haszonnal is kecsegtető üzletbe (pl fuballakadémia). Ezt teszi feltörekvő uralkodó osztályunk is, nagyobb kutyáknak focicsapatuk, csahosaiknak valami más, pl. kosárcsapatuk van, amivel büszkélkedhetnek egymás meg a zemberek előtt. Ide megy mostanában a pénz inkább. Az is egy jó kérdés, hogy kinek a pénze.
  2. Győrben az is érdekes, hogy a labdaérzékkel megáldott fiúkra és lányokra is két-két sportág számít, nem lenne jobb csak egyre koncentrálni, de arra aztán minden erővel?”
 • 10. who 2010. november 12. 08:22
  „Biztos vannak olyan eredményei, amiket nehéz lenne (és nem is akarok) elvitatni tőle. Szakmailag biztos tud valamit, emberileg lényegesen kevesebbet. Azt viszont megkérdezném, hogy ha a magyar női kézilabda utánpótlás "isten-császár-királyának" tartott szakembernek rossz véleménye van az utánpótlás terén végzett munkáról, akkor miért nem mond le, és ballag el hosszú tömött sorban?
  Pl. magamat a legritkább esetben kritizálom, és ennél még ritkábban sz*rok oda, ahol eszek...
  Idézet Torgyán Józseftől: "Monnyon le!!!"”
 • 9. ACSA 2010. november 12. 00:22
  „A jó eredményeket nem kell megmagyarázni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 8. Uomo 2010. november 11. 23:37
  „621-nek: ért a gyerekekhez? megkérdezted erről a gyerekek véleményét? én igen - emberileg maximálisan alkalmatlan, gyalázatosan beszélő, pedagógiai pályáról örökre eltiltandó! a kézis szakértelméről legyen anank véleménye aki kézis, de emberi mivolta nem létezik!”
 • 7. Mezike 2010. november 11. 23:22
  „6. Igazad is van meg nincs is. Persze, sikeres a kézilabda, viszont szarban van, mivel egyre kevesebb támogatást kap anyagilag meg bárhogy. Képzeld el, hogy pl. az utánpótlást nevelő sportmódszertani tanintézményben nincs arra pénz, hogy a sportolókat indítsák egy-egy kupán... Hogy egyik-másik csapatnak nincs terem, hogy edzésre járjanak. Érdekes, nem?”
 • 6. Nebuchadnezzar 2010. november 11. 20:51
  „tornacipő 2010.11.11. 17:39
  "... ráadásul a fejétől bűzik, országos szinten és megyei szinten is"

  Azt akarod mondani, hogy országos és megyei szinten rosszul áll a magyar kézilabda? Mondj még egy csapatsportágat, amiben megyei és országos szinten (klubként és válogatottban is) ennyire sikeresek lennénk! Ha minden hal így bűzlene, akkor sport-világhatalom lennénk!
  A sikerei, szakmai tudása, és semmi egyéb érv sem jogosít fel arra senkit, hogy a gyerekekkel alpári mód beszéljen. Még a felnőttek esetében is durva volt, de egy kis pedagógia Róthra is ráfért volna, hogy normálisan tudja kezelni a stresszhelyzetet, illetve az egyéb életbeli problémáiból eredő rossz általános hangulatát ne sportágra fogja. Aki nagyon panaszkodni akar, annak minden szituációban sikerül bajt találnia.”
 • 5. tornacipő 2010. november 11. 17:39
  „róth-nak totál igaza van, s ráadásul a fejétől bűzik, országos szinten és megyei szinten is”
 • 4. 621 2010. november 11. 17:15
  „nem gondolnám, hogy Róth Kálmánt meg kellene védenem mindenféle - na nem nyers, hanem bunkó p....-tól, de azt gondolom, hogy még a mostani első csapat játékosai is sokat köszönhetnek neki, arról nem is beszélve, hogy amikor Vele felemelkedett aETO akkor jöttek a nlgykarikások...
  A gyerekekhez meg a kézilabdához kifejezetten ért, még ha a sztárokhoz nem is annyira...”
 • 3. Nebuchadnezzar 2010. november 11. 17:02
  „Hála égnek, hogy már nem Róth Kálmán az ETO női csapatának kapitánya, mivel ő betegesen fél attól, hogy bárki is elbízza magát, ezért mindig csak károg. Állandóan, szenvedésről, bajról. nehéz/kilátástalan/reménytelen helyzetről beszél, és azt szokta néha "erőfeszítés", "kemény munka" és egyéb szavakkal fűszerezni.
  Szakmai munkáját elismerem, de emberileg komoly gondjai vannak. Egy nyers <moderálva>, aki igazából nem tud örülni semminek sem.”
 • 2. Infamous 2010. november 11. 14:54
  „#1: maximálisan egyetértek!”
 • 1. Galván_Tivadar 2010. november 11. 14:36
  „"komoly bajban a magyar kézilabda-videó"??? Milyen bajban lehet a magyar kézilabda-videó??? Tanuljatok már meg helyesen fogalmazni/írni, az Isten áldjon meg benneteket, hiszen ez a szakmátok!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákolimpia: pályán a kézisek és a kosarasok

Szerdán és csütörtökön a kézilabdázók, és a kosarasok léptek pályára a diákolimpia városi… Tovább olvasom