Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Regionális padlóhoki verseny a Móra-iskolában

A győri Móra-iskolában rendezték pénteken a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség regionális padlóhoki versenyt.

A padlóhoki (floor-hoki) tíz éve került Magyarországra az MSOSZ sportágaként. A jégkorong és focilabda szabályait ötvöző sportágat - mely Észak-Amerikából származik - egy filckoronggal és egy 120 cm-es filc végű bottal játsszák. Egy-egy, 5+1 főből álló csapat küzd meg egymással, a mérkőzések pedig kilencszer három percig tartanak.

A győri megmérettetésen négy csapat mérte össze tudását és erejét: Ajka, Győr, Kőszeg I. és Kőszeg II.

A hat fordulóban minden csapat játszott egymással.
Első körben: Győr-Kőszeg II.
Második körben: Ajka-Kőszeg I.
Harmadik körben: Ajka-Győr
Negyedik körben: Kőszeg I.-Kőszeg II.
Ötödik körben: Kőszeg I.-Győr
Hatodik körben: Kőszeg II.-AjkaA győri Speciális Szakiskola igazgatónője, Mayer Andrea elmondta, hogy iskolájukban a diákok több sportágban is, többek között atlétikában, férfi-női focilabdában, asztaliteniszben, úszásban és padlóhokiban is kipróbálhatják magukat. Az év folyamán számos versenyen vesznek részt vegyesen a középiskolai és külön a speciális iskoláknak rendezett megmérettetéseken. A padlóhokiban országosan évente háromszor mérhetik össze erejüket.

Sivinger Márton, a győri csapat tagja a padlóhokin kívül a távolugrást és a száz méteres futást is versenyszerűen űzi. Heti egyszer van egy két órás padlóhoki edzés, de ilyenkor verseny előtt egy-két órával tovább is tarthat.

Szünstein Mónika, a győri csapat edzője a pálya széléről buzdította a sportolókat.Szívesen osztotta meg gondolatait a gyermekekről, dicsérte a versenyen és az edzésen nyújtott teljesítményüket, kitartásukat, odaadásukat. Az edzéseken a csapat már a jól bevált menetrend szerint dolgozik: bemelegítéssel kezd, kapura lövéssel folytatja, aztán következik a támadás és védekezés gyakorlása.

A hangulat a verseny ideje alatt is nagyon jó volt, a csapattagok szurkolása, bekiabálása és éljenzése töltötte meg a légkört. A verseny szoros volt, így a tanulók nagyon izgultak társaikért, a csapatért a jó helyezés reményében.

A pontok összesítése után következett az eredményhirdetés. Aranyérmet kapott a Kőszeg I. csapat, ezüstérmes lett Ajka csapata, bronzéremmel gazdagodott Győr és szalagot kapott a Kőszeg II. csapata.

A tanulók így már vidáman és egy éremmel gazdagabban indultak haza.

Olvasóink írták

  • 1. CsipkeMónika 2011. április 03. 12:23
    „Gratulálok fiúk!!!!!
    Köszönet a győri Speciális Szakiskola Igazgatójának, Mayer Andreának a rendezésért, a vendéglátásért!
    Köszönet a Magyar Speciális Olimpiai Szövetségnek a versenyzési lehetőségért!!
    További sportsikereket kívánok!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Weboldal a diáksportnak

Bemutatkozott az utanpotlassport.hu internetes oldal, amely 62 sportág korosztályos híreivel,… Tovább olvasom