Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Karateverseny a Mórában

A hétvégén a győri Móra Ferenc Általános és Középiskola adott otthont az első alkalommal megrendezett győri házi karate versenynek.

A rendezvényre Győr és vonzáskörzetéből érkeztek karatékák a kora délutánig tartó sportrendezvényre.

December 12-én a Móra-iskola tornatermében Kocka László – a Kyokushin Shinju-Kai Karate Egyesület elnöke – szervezésével rendezték meg az első győri házi karateversenyt. A remek hangulatú megmérettetésre az óvodás kisgyerektől a serdülő korcsoporton át egészen a felnőttekig neveztek résztvevők. A folyamatos szurkolás mellett családias hangulat és sportszerűség jellemezte a rendezvényt. A karatékák száma várakozáson felül alakult, ugyanis több mint százötvenen jöttek el és küzdöttek egymással. Érkeztek résztvevők Pannonhalmáról, Ikrényből, Győrújbarátról, Pérről, Rábapatonáról, Győrszentivánról, Dunaszegről, Kisbérről de még Bábolnáról is.A megnyitón Kocka László elnök és Csengeri Mária a Móra Ferenc Általános és Középiskola igazgatónője mondott rövid köszöntőt. A szabályok ismertetése után mindenki lelkesen és a legjobb tudását nyújtva küzdött. Mivel hazánkban jelenleg az egyesületek önálló életet élnek, a rendezvény az összefogás fontosságára és az utánpótlás-nevelés jelentőségére is figyelmet fordított. A verseny főleg gyerekeknek és kezdő versenyzőknek szólt, akik felmérhették így tudásukat, kipróbálhatták magukat, és ízelítőt kaphattak egy igazi verseny hangulatáról, légköréről.A küzdelmek körmérkőzéses rendszerben zajlottak kor- és súlycsoportba való besorolással, majd ezek után a kihívásos mérkőzések következtek. Az óvodásoknál játékos formában versenyeztek, náluk az nyert, aki többször tudta megérinteni az ellenfele bokáját vagy fejét. A kicsik láthatóan élvezték a versengést és nagyon ügyesen harcoltak. A többi korosztály már a rendes szabály szerint küzdött és itt is izgalmas és jó mérkőzéseken szurkolhattak a látogatók. A felnőttek küzdelmét a kicsik és nagyobbak egyaránt nagy élvezettel nézték. A díjátadón mindenki láthatóan és hallhatóan nagyon örült helyezésének és boldogan vette át az érmet, a kupát és az emléklapot.

Gőgös Balázs, újságíró szakképzés, Móra

Olvasóink írták

  • 1. krozsuka 2010. december 15. 10:44
    „Köszönjük a Móra Ferenc Általános és Középiskola Igazgatónőjének - Csengeri Máriának, hogy rendelkezésre bocsátotta Egyesületünk számára az iskola tornatermét.
    Továbbá köszönetünket szeretnénk kifejezni az Egyesületek vezetőiének és versenyzőinek. Nagyon örülünk, hogy az első alkalommal megrendezett Győr-Kupán ilyen szép számban megtisztelték rendezvényünket!
    Shinju-Kai Egyesület vezetősége”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asztalitenisz: Diákolimpia selejtező a Mórában

Az asztalitanisz diákolimpia városi döntőjét rendezték a Móra Ferenc Általános és Középiskola… Tovább olvasom