Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Huszadszor lett bajnok a Széchenyi-egyetem

A Műszaki Felsőoktatási Sportnapoknak idén a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Kara adott otthont. Ez volt a műszaki felsőoktatási intézmények 41. találkozója.
A hagyományos sportágakban ezúttal is bravúrosan szerepeltek a győri Széchenyi-egyetem sportolói. A négy csapatsportág – férfi-, női kosárlabda, kézilabda, labdarúgás – arany-, a sakkozók ezüst-, az asztaliteniszezők bronzérmet szereztek. Ezzel az egyetem az összetett pontverseny győztese lett 76 ponttal az Óbudai Egyetem (51) és a Pécsi Tudományegyetem (38) előtt.

A férfi kosárlabdázók a döntőben a debrecenieket fektették két vállra. A csapat tagjai: Horváth Gergő, Szigeti Gábor, Rédei Bálint, Papp Balázs, Geszler Márton, Bogdán Erik, Neumann Márk, Marosi Zsolt, Bosnyák László, Németh Kornél. Edző: Cseh Gergely.

A kosaras lányok kiemelkedtek a mezőnyből, a döntőben magabiztos játékkal győzték le a Pannon Egyetem legjobbjait. Az együttes tagjai: Tóth Zsuzsanna, Derecskei Dorina, Takács Eszter, Rédei Viktória, Szöllősi Edina, Martha Gabriella, Wittman Kata, Gusztafik Lilla, Konti Klára. Edző: Barthalos István.

A győztes női kosárlabdacsapat. Álló sor: Barthalos István edző, Tóth Zsuzsanna, Derecskei Dorina, Takács Eszter, Rédei Viktória. Alsó sor: Szöllősi Edina, Martha Gabriella, Wittman Kata, Gusztafik Li
A győztes női kosárlabdacsapat.


Kispályás labdarúgásban már sokszor győzött Horváth Tamás csapata. Ezúttal a zárómérkőzésen 4–1-re nyertek a kecskemétiek ellen. Az együttes tagjai: Nagy Zoltán, Klement Tamás, Lappints Árpád, Dömötör Dávid, Dorogi Attila, Fürst Flórián, Paget Olivér, Főglein Péter, Holocsy Tamás, Gardó Ádám.

A kézilabdázók is kiemelkedtek a mezőnyből, a döntőben magabiztosan nyertek a Zrínyi-egyetem ellen. A Kovács Ákos, Jesch Márton, Kiss Dániel, Kovács Ábris, Kőhalmi Dániel, Molnár Sándor, Rivnyák Viktor, Schneider Miklós, Somogyi Ádám, Szabó Balázs, Szabó Máté, Budai Gábor összeállítású együttest Pauer Zoltán edző irányította.

A széchenyis sakkozók bár várományosai voltak a kupának, ezúttal a második helyet szerezték meg az óbudai egyetemisták mögött. Dr. Balogh Tibor felkészítő tanár Nagy Hunort, Gyurkovics Bencét, Gaál Tibort és Pfeifer Dávidot ültette a tábla elé.

Az asztaliteniszt az óbudai egyetemisták nyerték, s még a Debrecen előzte meg a győri egyetem csapatát, melyben Májer Eszter, Kaszás Dávid, Trencsényi Tibor kapott lehetőséget Kovács Zsolt edzőtől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Focival a rasszizmus ellen

Az egyik legnépszerűbb sportágon keresztül hívják fel a figyelmet a fiatalok és tanáraik a… Tovább olvasom