Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

Új Szó: Hírek helyett Hupikék törpikék?

"Az új médiaalkotmányt viszont pusztán az indokolja, hogy be akarják fogni az újságírók száját" - írta az Új Szó.

Az új magyarországi médiaszabályozásról közöl jegyzetet az Új Szó című szlovákiai magyar napilap szombaton. "A január 1-től életbe lépő magyar sajtószabályozás...túlmutat Magyarország minden létező problémáján. A nyugdíjreform brutális megszorítás, de valahol érthető, a kormánynak pénzt kell varázsolnia a semmiből is. Az új médiaalkotmányt viszont pusztán az indokolja, hogy be akarják fogni az újságírók száját. Az újságolvasóktól és a nézőktől-hallgatóktól az információhoz való jogot veszi el" - írja a Virágzabálók című jegyzet szerzője.

Veres István kifejti: "Szándékosan nem írtam szabad információt, olyan ugyanis nincs; amint egy szerkesztő elkezd egy hírrel dolgozni, attól kezdve az az információ már nem szabad, közöljék később bármilyen tárgyilagos stílusban. Egyébként ez lenne az egésznek a lényege, mindenki olvassa vagy nézze azt a sajtóterméket, amely közel áll hozzá, ha meg néha kíváncsi a másik oldal véleményére, olvassa el azt is. Ha van harmadik vagy negyedik oldal is, az annál jobb, a médiaréten hadd virágozzon minden virág, hogy ki-ki szagolgathassa a neki tetszőt."

"A magyar kormány viszont a közeljövőben beindítja az állami hírgyárat, az MTV, a Duna TV és az állami rádiók innen kapják majd az előre csomagolt híreket. A tévénézők és a rádióhallgatók nagy része nem veszi észre a változást. Viszont ennyi erővel sugározhatnának naphosszat a Hupikék törpikéket is, bár az belga rajzfilm, így talán nem méltó a szerepre" - mutat rá a lap. "A magyar választópolgárok könnyen abba a helyzetbe kerülhetnek, hogy ha valamit meg akarnak tudni országukról, a külföldi médiában kell bogarászniuk" - vélekedik a szerző. Veres István szerint "a legrémisztőbb, hogy ennek a politikának ma nincs életképes alternatívája Magyarországon".

"Az MSZP leszerepelt, az LMP és a Jobbik pedig rétegpártok, és ez a jövőben sem valószínű, hogy megváltozik. Azoknak a választóknak a száma növekszik majd, akik az egész politikából ábrándulnak ki. Ezeket egy teljesen új párt gyűjtheti majd hálójába, olyan politikusokkal, akiknek nincs politikai előéletük. Ez a párt viszont még nem létezik. Úgyhogy az elkövetkező években tévéhíradó helyett nézhetünk nyugodtan mesét, mondjuk Mátyás királyról. Az is egy erős és bölcs államférfi tetteit dicséri. És még a zenéje is kellemes" - zárja jegyzetét az Új Szó. Januártól megregulázzák a magyar sajtót címmel az újság részletesen ismerteti az új magyarországi médiaszabályozást is.

Olvasóink írták

 • 3. BsBe 2010. december 18. 17:27
  „1.nem kell nézni, hallgatni és akkor nem idegesít..
  2. Attól, hogy befogod a fület, és homokba dugod a fejed, attól a a dolgok megtörténtek, történnek, attól, hogy betiltják a hírek nagy részét, az még nem azt jelenti, hogy azok nincsenek és nem lesznek. Attól boldogabb leszel, ha nem tudsz róla (a tudatlanok boldogsága)
  3. Nem a hírektől depressziós az ország nagy része, hanem a saját nyomorától. tudom itt a kisalföld.hu-n csak jól kereső, minden szempontból kiegyensúlyozott életű emberek vannak, akik el sem tudják képzelni, hogy az országban (de saját városunkban is) sokan vannak, akik nehéz körülmények között élnek. (tudom, tudom, sok ostoba link alak maga tehet róla...)”
 • 2. macsek23 2010. december 18. 13:47
  „befogni ????nem jön ki belőlük semmi értelmes szó v mondat csak a mocsok szar hírek mennek
  Mekkora hír 20an meghaltak 2en felgyulladtak kiraboltak 5postát. ........???? ez hír erre nem vagyok kiváncsi de szerintem nem csak én........
  Csak negatív hírek vannak csodálkoznak hogy depressziós az egész ország Szánalom........................”
 • 1. galamblelkü 2010. december 18. 13:18
  „Veres Úr!Magától jött rá erre a sok baromságra vagy kérték rá?Milyen jó magának ott a szabad ,demokratikus Szlovákiában azt mond amit akar,különösen ha Mgyarországot birálja.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szlovákia nem mond le az euróról

Szlovákiának nem áll szándékában feladni az eurót - mondta csütörtökön Varsóban Mikulas Dzurinda külügyminiszter. Tovább olvasom